Ikonisk 'snegletoilet' reddet - nu får det en kærlig hånd

Et bevaringsværdigt 'snegletoilet' reddes nu fra nedrivning. Toilettet skulle først nedrives, men byrådet i Halsnæs mener nu, at det passer godt ind i det autentiske Halsnæs.

25.000 kroner.

Så mange penge har Halsnæs Byråd afsat til at nedrive et såkaldt 'snegletoilet', der ligger ved Nødebohuse.

Men nu har byrådet vendt på en tallerken og ønsker at bevare toilettet i stedet. Derfor vil de bruge de 25.000 kroner på istandsættelse af det fuldt funktionsdygtige toilet, der har brug for en kærlig hånd. 

"Området omkring Nødebohuse er naturskønt og velbesøgt af turister. Som led i arbejdet med at øge turismen i Halsnæs, vil det være godt at forbedre de eksisterende besøgsfaciliteter i området, herunder også ‘snegletoilettet' ved Nødebohuse," skriver direktionen i sagsakterne ifølge Halsnæs Lokalavis.

Desuden er der 400 meter langs stranden til det næste offentlige toilet.

Borgmester i Halsnæs Kommune, Steen Hasselriis (V), deler byrådets ønske om at renovere det gamle toilet i stedet for at nedrive det.

quote Det spiller godt op imod vores vision for 2030, som snakker om det rå og autentiske Halsnæs

Borgmester i Halsnæs Kommune, Steen Hasselriis, (V)

- Det spiller godt op mod vores vision for 2030, som snakker om det rå og autentiske Halsnæs, hvor der er oplevelser, og hvor det føles ægte og ikke for fint, fortæller borgmesteren til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Og det her toilet kan vi sætte i en meget flot stand ved at renovere overflader, fjerne ukrudt og ved at renovere indholdet.

Det gamle toilet er opført i 1977. Det er støbt i beton og formet som en snegl, der passer godt ind i den omkringliggende natur. 

"Toilettypen, der arkitektonisk er ganske tidstypisk for 1970'erne, har man kunnet se mange steder rundt om i landet. Imidlertid er ‘snegletoiletterne' over de sidste tiår fjernet fra landskabet, blandt andet er der nedlagt to af slagsen ved strandene omkring Hundested", står der i sagsakterne. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik