Snart slut med akutte syge på Roskilde Sygehus

Akutte medicinske patienter fra Roskilde-området skal fra 1. maj behandles på Holbæk Sygehus i stedet for Roskilde Sygehus. 

Det har i et stykke tid været kendt, at de akutte, medicinske patienter fra Roskilde fremover skal behandles i Holbæk, men nu har Region Sjælland sat en dato på, hvornår flytningen skal være gennemført. Det skriver Dagbladet Roskilde. 

Der er årligt omkring 4500 akutte medicinske patienter i Roskilde-området. 

Et flertal af regionsrådspolitikerne i Region Sjælland har godkendt, at regionsrådet afsætter i alt 50 millioner kroner til at gennemføre flytningen.

Kategorien 'akutte medicinske patienter' tæller fx borgere med alvorlige infektioner, astmaanfald, dehydrering, alvorlig lungebetændelse eller KOL.  

Bortset fra skadestuer, der tager sig af småskader, vil der fremover kun være planlagte og højt specialiserede behandlinger på sygehusene i regionens to største byer Roskilde og Næstved. Der er dog undtagelser, skriver Dagbladet Roskilde.

Roskilde Sygehus skal eksempelvis fremover tage sig af patienter, der bliver indlagt med ambulance på grund af hjertestop eller blodprop i hjertet. De har indtil nu skullet behandles på sygehusene i Hovedstadsområdet. I forvejen behandler man i Roskilde blodpropper i hjernen.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

bloddonor

Alt for få mænd melder sig som bloddonorer - og det er et problem, melder Region H

Collage

playSend eller modtag et virtuelt kram: Overlægen Annette vil sprede glæde i hverdagen

laeger.jpg

Region H: Lægemanglen er knækket - næsten

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere