Snarrådig borger hjalp politiet med at fange spritbilist

En kvindelig bilist var tæt på at torpedere en modkørende bilist. Det viste sig, hun var fuld, og det koster dyrt.

Det var tæt på at gå galt, da en 51-årig mandlig bilist søndag ved 17-tiden eftermiddag kom kørende ad Baghegnet i Albertslund.

Ifølge Københavns Vestegns Politis døgnrapport var den 51-årige ved at blive påkørt af en modkørende, kvindelig bilist.

Da manden mistænkte kvinden for at være spirituspåvirket, besluttede han sig for at køre efter hende og tilbageholde hende.

I mellemtiden havde manden ringet til politiet, som sendte en patrulje afsted.

Da politiet ankom til stedet, kunne de konstatere, at der var tale om en 62-årig kvinde, som de skønnede havde fået alt for meget at drikke.

Hun blev derfor anholdt på stedet for spirituskørsel og kørt til politigården i Albertslund til blodprøve.

Straffen for spirituskørsel

  • Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse.
  • Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner.
  • Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra.
  • Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling.
  • Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

Københavns Vestegns Politi 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik