Snapchat indbyder til stalking: "Privatlivet er udfordret"

Snapchat's feature, Snap-Map, er en funktion der tillader dig at følge dine snapchat venners nøjagtige location. Det kommer bag på flere Københavnske unge.

Vidste du, at når du på Snapchat har oprettet en Bitmoji, kan alle dine venner følge din præcise placering på deres Snap-Map? 

Det er en funktion der slås til, ligeså snart du åbner appen, du behøver ikke engang være aktiv på den. Din placering på kortet bliver opdateret hver gang du har appen åben og vil løbende opdatere din placering, når du er aktiv.

Elizabeth Siig går i 2.g på Ørestad Gymnasium, hun har selv valgt hvem af hendes snapchat venner, der skal kunne se hendes placering.

- Det er lidt ubehageligt, at alle ens venner kan se hvor man er hele tiden, og derfor er det svært at skelne mellem hvornår man har et privatliv og alt er til offentligt skue.

I modsætning til Elizabeth Siig, som selv har valgt hvem der kan se hendes location, ved Carl Johan Queitsch fra 3.g på Gefion Gymnasium ikke engang, om han har slået den nye feature til.

- Jeg tror, man skal downloade en app for at lave en karakter, og så skal man vel selvfølgelig opdatere snapchat. Jeg ved det sgu ikke.

Track dine venner

Snapchat har i deres nye opdatering valgt, at tilføje en feature der tillader brugerne at kunne følge hinanden på deres såkaldte ’Snap-Map’. Mange brugere, børn såvel som voksne, kan nu tracke sine snapvenners position i verden.

- Før i tiden brugte man sociale medier til at kommunikere med folk på længere distancer, nu er det nærmest meningen, at vi skal leve hele vores liv i gennem sociale medier, siger Carl Johan Queitsch.

- Folk tænker måske ikke over, at alle deres snapchat venner kan se dem. Når informationerne er ude på de sociale medier, så kan man ikke trække dem tilbage og det kan godt være et problem, siger Elizabeth Siig.

Ghost Mode

Man kan selv vælge, om man vil være synlig eller usynlig på Snap-Map. Hvis man ikke har oprettet en Bitmoji, er man automatisk usynlig. Men har du denne figur, som egentligt er en miniversion af dig selv, kræver det altså, at du under dine indstillinger gør dig selv usynlig. Du kan som udgangspunkt gemme dig og gå i det snapchat kalder Ghost Mode, på dansk 'usynlighedsindstilling'.

- Det er smart, hvis man skal finde sine venner og finde ud af om man er tæt på hinanden. Men på den anden side går det også over grænsen for, hvornår man er privat og hvornår man ikke er privat, siger Elizabeth Siig.

Du aktiverer funktionen ved at knibe dine fingre sammen, som om du zoomer ud på et billede. I toppen kan du klikke på ’Søg’ og kan herefter skrive navnet på lige præcis den ven du vil finde.  

Ifølge Carl Johan Queitsch, så har de mange sociale medier allerede invaderet deres privatliv, fordi de kan målrette blandt andet reklamer mod brugerne.

- De prøver at få os til at leve vores liv i gennem sociale medier, og med så mange folk, der bider på, så lykkes det, siger Carl Johan Queitsch.

Sådan skjuler du dig på Snap Map

1) Åbn Snapchat.
2) Når du er på kamera funktionen, skal du bruge to fingre og knibe dem sammen - som om du zoomer ud. Herefter åbner kortet sig.
3) Tryk på indstillingsikonet oppe i højre hjørne.
4) Slå Usynlighedsindstilling til. Her kan du også vælge hvem der kan se din placering.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik