Smukt fakkeltog for dræbte Louise: 'Herlev passer på Herlev'

'Altid frejdig når du går' lød det fra op mod 3000 mennesker, da Herlev fredag aften mindedes den dræbte Louise Borglit.

-Jeg er målløs. Da jeg startede det her, tænkte jeg, at hvis der kommer 200 med et lys i lommen, så er det rigtig, rigtig dejligt. Jeg tabte mælet. Det var så smukt. 

Anita Jensen, initiativtager til fredagens fakkeltog i Herlev, var tydeligt rørt, da TV 2 Lorry snakkede med hende umiddelbart efter mindeceremonien for den dræbte Louise Borglit.

Det estimeres, at mellem 2500 og 3000 mennesker deltog i ceremonien, og Elverparken var lyst op af et hav af fakler.

Faklerne blev tændt klokken 18.30, og klokken 19 blev der afholdt ét minuts stilhed for den 32-årige Louise, der var gravid i syvende måned, da hun blev dræbt den 4. november. Hendes ufødte barn er blevet kendt som 'Lille P'.

Efter 60 sekunders stilhed i faklernes skær, fik Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen ordet. I sin tale fokuserede han på, at borgerne i Herlev skal holde sammen - og at folk ikke skal være bange for at være i Elverparken.

'Herlev passer på Herlev'. Den sætning gentog den lokale præst Dorte Østergaard Christensen, da hun holdte tale efter borgmesteren. Præsten nævnte også, at Louise Borglits familie var meget taknemlig for arrangementet og opbakningen til det.

Efter de to taler sang de mange, mange fremmødte 'Du som har tændt millioner af stjerner' og 'Altid frejdig når du går'.  

I forbindelse med ceremonien holdte Anita Jensen også en kort tale, hvor hun sagde tak for den enorme opbakning.

TV 2 Lorry var med, da mindeceremonien blev afholdt i Herlev - se her. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik