Smuk udsigt fra Nordhavns højeste kran: Bydelens første hotel tager form

På Nordhavn er Comwell ved at bygge sit hidtil største hotel. Det er blot et af mange, der slår dørene op i København i de kommende år.

Fra toppen af en såkaldt 1000 tons kran er der god udsigt.

Og af samme grund er TV 2 Lorry inviteret med til toppen 50 meter over Nordhavns kommende metrostation og første hotelbyggeri. 

Det er hotel- , spa- og konferencecenteret Comwell, som er ved at bygge sit hidtil største hotel, som også bliver det første af sin slags i hovedstadens nye bydel, der langsomt tager form. 

Hotellet skal efter planen stå klar i 2020 og rummer intet mindre end 484 værelser og 18 konference- og møderum, når det står færdigt. 

Det er da heller ikke en helt tåbelig placering for et sted af sin slags - tæt på Svanemøllens strand, den kommende metro til byen og lufthavnen samt krydstogtskibenes ankomstkaj. 

Havnehotel med masser af planter

Det er det danske arkitektfirma Arkitema Architects, der har tegnet Comwells første hotel i København.

Og firmaet har hentet inspiration fra områdets 200 år gamle historie med pakhuse på havnen, hedder det sig. 

Derfor er der karakteristiske vinduer med skodder for. Kobberfarvede metalplader påføres for at skabe spejlinger fra kanalen, der vil smyge sig om bygningen for at løbe ud ved Svanemøllens lystbådehavn. 

Indvendigt snor bygningen sig som et ottetal med to grønne atriummer i midten, og det grønne strækker sig ud på selve hotellets facade.

Alle hotellets offentlige funktioner er beliggende i stueplan, hvor restaurant og bar har udsigt og adgang til kanalen foran hotellet. Desuden ønsker man at etablere en vandtaxa, der kan transportere hotelgæsterne direkte ind til Nyhavn.

 
 
Foto: Arkitema Architects

Hotelboom i hovedstaden 

Turismen har i flere år været tiltagende i København, hvor masser af nye hoteller skyder op af jorden. 

Alene i 2020 forventer Horesta, der repræsenterer hotel-, restaurant- og turisterhvervet i Danmark, at København vil få 2000 nye hotelværelser. 

I 2021 vil yderligere cirka 2.500 komme til. 

Størst bliver Comfort Hotel Copenhagen Airport, der kommer til at ligge som nabo til det tidligere Hilton Copenhagen Airport, der i 2017 blev overtaget af norske Choice.

Det nye lufthavnshotel vil rumme omkring 600 værelser.

Nordic Choice i Centralpostbygningen ved Hovedbanegården får 390 værelser, og Zleep Hotel Copenhagen Arena har 198 nye værelser ved åbningen i 2020.

2020 bliver også året hvor Hilton vender tilbage til København – med 400 værelser i Hilton Copenhagen City ved Knippelsbro.

Nye hoteller i København

2020
Comfort Hotel Copenhagen Airport

Comwell Portside i Københavns Nordhavn

Hilton Copenhagen City ved Knippelsbro.

 

2021
Holistic House i Ørestad

Scandic Copenhagen Airport

CabInn Village i Ørestad

Wakeup II i Borgergade ved Kongens Nytorv 

Kilde: Horesta                   

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik