Smuglede heroin i spand med fliseklæb

Fem mænd står tiltalt i en sag om indsmugling af seks kilo heroin. Tre kilo var gemt i en spand med hollandsk klæbemiddel til fliser.

Den 6. november 2009 mødtes en gruppe mænd i en lejlighed i København, uvidende om at politiet i gennem længere tid havde overvåget dem nøje.

Da endnu en mand dukkede op og tog en spand fra sit bagagerum med op i lejligheden, valgte politiet at slå til. Spanden indeholdt, som det også fremgik af den hollandske etiket, klæbemiddel til fliser. Men gemt i klæbemidlet fandt politet tre poser med et kilo heroin i hver.

I disse dage sidder fem mænd på anklagebænken i Københavns Byret. De fire er blandt andet tiltalt for indsmuglingen af de tre kilo heroin, mens den sidste er tiltalt for at have været med til at sælge det. Ifølge tiltalen modtog han 11 gange 50 gram heroin - i alt 550 gram.

Egentlig burde der have siddet endnu en mand på anklagebænken - nemlig ham, der kom med heroinen. Han stak den 5. januar af fra arresten og er først for nylig blevet anholdt igen i Frankrig.

Blandt de tiltalte er to brødre, som anklagemyndigheden mener skulle aftage heroinen, og som leverede de 550 gram til pusheren, samt den formodede bagmand bag indsmuglingen, den 39-årige BAC.

BAC stod ifølge anklagemyndigheden også bag en indsmugling af tre kilo heroin i oktober 2008. Her blev en kurer anholdt i Københavns Lufthavn i Kastrup med halvandet kilo af stoffet gemt i hver af sine støttestrømper.

I forbindelse med anholdelsen af kureren lagde politiet en fælde for bagmanden, men han sendte et par håndlangere og dukkede ikke selv op. Først da han ifølge anklagemyndigheden et år senere stod bag indsmugling af yderligere tre kilo heroin, lykkedes det at anholde ham.

Foruden heroinsmuglingen er flere af mændene tiltalt for en stribe andre forhold, blandt andet tyveri, hæleri og ulovlig våbenbesiddelse.

Desuden er den yngste af brødrene, IAM, tiltalt for at have slået en anden to-tre gange i ansigtet med knytnæve. Da offeret forsøgte at stikke af, kørte IAM ham ifølge tiltalen ned med vilje.

Der er afsat i alt seks retsdage til sagen, og der ventes dom onsdag i næste uge.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik