Sms-kæder skal bremse forbrydere

Borgerne i Nordsjælland bliver nu aktivt inddraget i jagten på forbrydere. Det sker, når politiet tager et for Danmark helt nyt våben i brug, nemlig såkaldte sms-kæder, der skal guide politiets patruljer direkte mod forbryderne.

Fremover kan en borger give sit mobilnummer til politiet, der straks sender en sms retur, hvis der er anmeldelser om eksempelvis et indbrud i borgerens nærområde, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
Herefter kan borgeren holde øjne og ører åbne og melde tilbage til et direkte nummer hos politiet, der disponerer indsatsen efter borgernes oplysninger.
»Jeg har et bestemt antal øjne at disponere over, men på denne måde kan vi meget hurtigt og meget effektivt få mange flere øjne til at se efter de mistænkte, som vi leder efter i situationen. Bliver det en succes, forventer vi, at systemet kan udbredes til hele landet,« siger chefpoliti8 inspektør Flemming Drejer, Nordsjællands Politi.
Netop Nordsjælland har det seneste par år været voldsomtvoldsomt plaget af indbrud, og det er især i forbindelse med den type forbrydelser, at politiet ser en stor fordel i forsøget.
Men også eksempelvis røvere, butikstyve, voldsmænd eller hærværksmænd kan efterlyses via sms-kæderne.