SMS direkte til pjækkere

Mange elever på de københavnske folkeskoler pjækker fra undervisningen. Nu får forældrene en SMS, hvis eleven ikke dukker op.

Eleverne i de københavnske folkeskoler pjækker i stor stil. 

Folkeskoleleverne bliver dagligt krydset af - men nu har kommunen sat et endnu stærkere våben ind, i kampen mod pjækkeriet.

Det nye redskab er SMS´er, der bliver sendt til mor og far. SMS ´erne går af sted helt automatisk. Det sker så snart læreren har konstateret, at eleven ikke er til stede i klassen. 

Fravær er et stort problem

Og det med fraværet er et stort problem i folkeskolerne i København. Her ligger fraværsprocenten i snit helt oppe på de 7 procent.

Det er et meget højt tal. For i resten af landet ligger fraværsprocenten kun på 5,6 procent. 

Så nu er skolerne i København altså begyndt at sende SMS'er til både elever og forældre, når de bliver væk fra en time.

quote Vi må se, hvordan det virker. Om det kan være med til at nedbringe fraværet. Det er i hvert fald godt, at forældrene er bevidste om, hvor meget eleverne er fraværende.

Jakob Næsager, Kbh., Kons.  

Målet er, at SMS-ordningen især skal være med til at skære i antallet af fraværstimer hos de elever, der går i 7-9. klasse.

Næsten 180.000 SMS ´er gik af sted

I løbet af skoleåret 2016 - 2017 blev der i de københavnske skoler sendt næsten 180.000 SMS´er af sted.

Altså 180.000 timer, hvor eleven ikke dukkede op.

De Konservatives Jakob Næsager bakker op om den nye ordning. Han håber, at den kan gøre en forskel.   

- Vi må se hvordan det virker. Om det kan være med til at nedbringe fraværet. Men det er i hvert fald godt, at forældrene er bevidste om, hvor meget eleverne er fraværende.

Ordningen er en del af et fælles mål for Københavns kommune

Ambitionen er at få eleverne til at dukke mere op til undervisningen i løbet af de næste tre år

quote Vi har for mange elever som pjækker. Sådan en lille reminder til eleverne og deres forældre kan måske være det, der gør, at de tænker ”Det er ikke så godt. Jeg må hellere gå ned i skole”

Jonas Bjørn Jensen, Kbh., Soc.dem.

Projektet er inspireret af kommuner som Ballerup og Køge

Her har SMS'erne til forældrene fået eleverne til at møde mere op til timerne. Socialdemokratiets Jonas Bjørn Jensen i København, håber også på at den nye SMS-ordning kan tage kampen op med pjækkeriet.  

- Vi har for mange elever som pjækker. Og der kan sådan en lille reminder til eleverne og deres forældre måske være det, der gør, at de tænker: ”Det er måske ikke så godt. Jeg må hellere gå hen i skolen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik