Smart trafik: Nye skilte fordeler bilister bedre

Problemerne er massive, men nu kan de mange tusinde bilister tjekke myldretrafikken på ny hjemmeside og elektroniske trafiktavler.

På inddæmmet land ligger Avedøre Holme - et industriområde afskærmet fra resten af København - med Køge Bugts bølger mod syd og Amager Motorvejens trafik mod nord. 

quote Vi bliver alle så irriterede, når vi skal holde i kø, men nu kan man se, hvor længe det tager

Borgmester Helle Adelborg, Soc.Dem.

Og netop trafikken er ofte så tæt her, at bilister og busser må holde i kø.

Især i eftermiddagstimerne, hvor masser af medarbejdere skal fra deres arbejdspladser og mod Amager, Vestegnen og resten af hovedstadsområdet. 

Derfor er Hvidovre Kommune og Industri- og Grundejerforeningen på stedet nu gået sammen i et forsøg på at hjælpe trafikanterne.

Det oplyser borgmester Helle Adelborg (Soc.Dem.) til TV 2 Lorry.

Skal få trafikken til glide bedre

På nye, lysende skilte kan bilisterne se, hvilken vej der er hurtigst hjem. På den måde kan trafikken blive fordelt bedre. 

- Vi bliver alle så irriterede, når vi skal holde i kø, men nu kan man se, hvor længe det tager. Jeg håber selvfølgelig, at det kan være med til at lette irritationen - i øvrigt også for virksomhedernes lastbiler. Derudover satser vi på, at trafikken vil glide lettere fremover, siger borgmesteren til TV 2 Lorry. 

Inspirationen har man fra blandt andet København, hvor lignende tavler er opsat. 

Vejdirektoratet havde også elektroniske trafiktavler hængende over Køge Bugt Motorvejen, Motorring 3, Holbækmotorvejen, Helsingørmotorvejen, Frederikssundmotorvejen og Herningmotorvejen, men dem slukkede man i 2017, fordi de var dyre at holde igang i forhold til gevinsterne. 

På hjemmeside kan myldretrafikken overvåges

I Hvidovre er borgmesteren dog mere optimistisk.

Hun forklarer, at kommunen og industrien er nået til enighed om et samarbejde omkring anlægs- og driftsudgifterne på tavlerne. 

Alle parter er interesserede i, at det glider så let som muligt. Erhvervsområdet er nemlig generelt set godt placeret i forhold til hovedstaden og lufthavnen, forklarer hun. 

Man har desuden udover skiltene lavet en hjemmeside, hvorpå bilister døgnet rundt kan blive opdateret med de aktuelle køretider og planlægge hjemturen derefter:

- Nu kan man vælge, om man vil sidde på sit kontor ti minutter længere i stedet eller køre en anden vej hjem. Det, synes jeg, er rigtig nyttig information, siger Helle Adelborg til TV 2 Lorrry. 

Skal det forstås sådan, at I mener, det her initiativ kan løse det generelle problem med al for meget trafik på vejene?

Nej. Problemet er langt større og kræver mere økonomi. Vi har længe været - og er stadig - i dialog med Vejdirektoratet. Amager Motorvejen en af landets mest trafikerede veje, så det kræver altså, at vi får politikerne på Christiansborg med. Det skal blive en prioriteret opgave, og det arbejder vi på. 

På denne hjemmeside kan man overvåge trafikken ved Avedøre Holme. Citysense.dk/avedore/
På denne hjemmeside kan man overvåge trafikken ved Avedøre Holme. Citysense.dk/avedore/
Foto: Citysense.dk/avedore/

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik