Smart app kan opdage forandringer på din hud: Nu tager hospital den i brug

Privathospital indleder samarbejde med en app, der hjælper med at holde øje med forandringer på din hud eller modermærker over tid.

Et foto af dit modermærke kan fange en forandring på din hud, som kan være et tidligt tegn på hudkræft.

Et dansk firma inden for sundhedsteknologi har udviklet en app, hvor man ved at fotografere et område af sin hud - f.eks. et modermærke -  hvor man over tid kan dokumentere, om der sker en forandring på ens hud, som kan være et tegn på modermærkekræft.

Miiskin er navnet på appen, der har eksisteret i nogle år, men som noget nyt nu indgår et samarbejde med et privathospital. 

Appen kan nemlig hjælpe brugerne med at holde et ekstra øje med din modermærker. Disse data kan lagres, og brugerne kan dermed anvende billeder af modermærket over tid til at fortælle hvordan modermærket har ændret sig, når de kommer til konsultation hos lægen.

- Miiskin giver os muligheden for at give noget ekstra til de patienter, som måske ikke har en diagnose, men er i risikogruppen for at udvikle hudkræft, og derfor gerne vil følge deres udvikling og nemt booke en konsultation, hvis noget vækker bekymring, siger Nis Alstrup, der er administrerende direktør på privathospitalet Aleris-Hamlet.

Selvom appen, der har omkring 200.000 brugere på verndesplan, kan være et hjælpende værktøj, så understreger udvikleren, at det ikke bør erstatte en konkret, lægelig vurdering. 

- Det vil altid kræve en lægelig vurdering om noget er galt. App’en skal kun virke som et middel for at patienter kan involvere sig mere i deres eget helbred, og som supplement til at objektivt dokumentere ens egen historik. Det er altid lægen, der foretager vurderingen og diagnosen, siger Jon Friis, der er stifter af Miiskin.

Appen blev lanceret i 2015 og fungerer ved, at ved at holde sin smartphone op foran sit modermærke og tage et billede og informere app'en om hvor på kroppen, fotoet er taget. På den måde kan appen spore modermærkeforandringer over tid. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik