Små skår i glæden over havneplan

Virksomhederne på Søndre Havn i Køge er generelt rigtig glade for den nye byudviklingsplan. Men der er også enkelte kritiske stemmer. Køge Korn er ikke glad for at blive presset væk fra den nuværende adresse, skriver DAGBLADET Køge.

Der bliver brugt ord som »perspektivrig«, »spændende« og »gode visioner«, når virksomhederne på Søndre Havn bliver spurgt om den byudviklingsplan, der skal modernisere den sydlige del af Køge Havn og stationsområdet. Det til trods for, at flere af virksomhederne i havneområdet højst sandsynligt skal flytte, når deres lejemål udløber.
Der er dog enkelte skår i glæden. Ole Erlandsen, der er købmand og direktør for Køge Korn, er ikke glad for udsigten til flytning og ekstra omkostninger.
- Jeg synes ikke, det er rimeligt, at man lukker Søndre Havn som erhvervshavn. Og hvis man vil have en plads i den nye erhvervshavn, skal man lægge depositum nu. De penge er så fastlåst i 10 til 15 år til nul kroner i rente, siger Ole Erlandsen.
Direktør for havnen og STC, Thomas Kampmann, er ikke enig i kritikken. Han forklarer, at de seks måneders depositum, virksomhederne skal lægge i dag, bliver betalt til den sats for lejen, der er nu. Om 10 til 15 år, når virksomhederne flytter ind på den nye grund, så dækker depositummet de første seks måneders leje. Selv om lejen reelt er steget i den mellemliggende tid.
Køge-borgmester Marie Stærke (S) hæfter sig ved den generelle tilfredshed blandet områdets virksomheder.
- Det viser, at virksomhederne er trygge, fordi vi sikrer, at der fortsat er en aktiv og moderne erhvervshavn i Køge. Det viser, at vi har skabt den rigtige plan, siger Marie Stærke med henvisning til, at virksomhederne på Søndre Havn kan flytte mod nord til den nye erhvervshavn i Køge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik