Slut med visitationszoner i Nordsjælland

​Visitationszonerne i Nordsjælland ophører tirsdag eftermiddag, oplyser politiet

Klokken 17 tirsdag ophører de fire visitationszoner i Helsingør, Kokkedal og Hillerød, som Nordsjællands Politi indførte den 24. maj.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

De fire visitationszoner blev oprettet efter skyderier i Helsingør og Hillerød samt beslaglæggelse af våben i Kokkedal og Hillerød.

Læs også: Frygt for bandekrig: Politiet opretter 4 visitationszoner

Siden den 24. maj har politiet gennemført flere operationer mod bandemiljøet og anholdt 11 personer med tilknytning til bandegrupperingen Loyal To Familia. De 11 personer sidder nu varetægtsfængslet.

- Politioperationerne og fængslingerne har formentlig bidraget til en roligere periode og har forhåbentlig også sendt et signal til bandemedlemmerne om, at den voldelige adfærd er helt uacceptabel, og at politiet tager dette meget seriøst, siger chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi, Magnus Andresen.

Han påpeger samtidig, at visitationszoner sagtens kan blive aktuelle igen på et senere tidspunkt.  

- Vi følger situationen i bandemiljøet i både Nordsjælland og de nærliggende politikredse meget tæt, og vi fastholder en betydelig politiindsats for at undgå, at situationen igen udvikler sig til voldelige opgør mellem grupperne, siger Magnus Andresen og fortsætter:

- Det er vores vurdering, at der ikke på nuværende tidspunkt er behov for visitationszoner, men vi vil ikke tøve med at genindføre dem, hvis situationen ændrer sig.

I Kokkedal blev området Egedalsvænge visitationszone.
I Kokkedal blev området Egedalsvænge visitationszone.

 

I Helsingør var boligområderne Vapnagård og Nøjsomhed visitationszoner. 
I Helsingør var boligområderne Vapnagård og Nøjsomhed visitationszoner. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik