Slut med urinstank på Roskilde Festival

Skarp lugt, overfyldte lokummer og urinstøv er lig med Roskilde Festival. Men nu skal det være anderledes.

Wellnessfølelse er ikke just det, man forbinder med et toiletbesøg på Roskilde Festival. Men nu skal besøget på det lille hus gøres bedre på Danmarks største musikfestival.

Torsdag eftermiddag havde festivalen indkaldt til konferencen Piss-Off i Dansk Arkitektur Center i København.
- Vi håber at få en masse nye og gode idéer til at forbedre det, vi tilbyder vores gæster, når de er trængende på festivalen, siger backstage projektkoordinator Elin Witschas fra Roskilde Festival til Ritzau.

Cirka 40 indbudte deltagere, der blandt andre bestod af arkitekter, byplanlæggere og designere, debatterede tre hovedemner: Hvordan kan tisseriet langs hegnet blive en bedre oplevelse, hvad kan man gøre for kvinderne, og kan man i det hele taget gøre toiletbesøget mere behageligt, når 100.000 mennesker deler lokummer i en uge?
Kulturplanlæggeren Christian Pagh fra firmaet UIWE arbejder for tiden specifikt med at forbedre kvindernes toiletbesøg på festivalen.
- I sommer, da jeg besøgte Roskilde Festival, gik jeg rundt med min kæreste og bemærkede, hvor ydmygende det er for kvinder, når de skal stå i kø i lang tid og derefter træde ind i et ulækkert toiletrum. Så når festivalen åbner for gæsterne i år, så håber jeg, at vores idéer er blevet til virkelighed, siger Christian Pagh.

De konkrete bud på, hvordan toiletoplevelsen bliver bedre end i dag, er klar i løbet af foråret.
- Jeg ved ikke, om det bliver ren wellness, men det bliver sjovere at gå på toilettet fremover, siger backstage projektkoordinator Elin Witschas fra Roskilde Festival.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik