Slut med sure miner: P-vagter skal guide turister

Nu skal samtlige parkeringsvagter i København til at vise vej og hjælpe byens turister.

Alle parkeringsvagter Københavns Kommunes parkeringsvagter skal fremover også fungere som turistguider. Det skriver DR P4 København.

Parkeringsvagterne i København skal ikke kun holde øje med ulovlige parkeringer og udskrive bøder. Fremover skal de også hjælpe byens turister.

Sidste år var 11 parkeringsvagter på kursus, men nu har samtlige 100 parkeringsvagter i København været på et-dages-kursus.

TV 2 Lorry var i maj 2015 med en af de 11 parkeringsvagter på arbejde. 

Her har de blandt andet lært om informationssøgning, forklarer udviklingskonsulent i Københavns Kommune, Bianca Mercier.

- De kan hjælpe med at finde vej, men de kan også fortælle turisten, hvis der sker noget spændende lige rundt om hjørnet, som de ellers ikke ville have opdaget, siger hun til DR P4 København.

Læs også: P-vagter får guide-funktion i hovedstaden

Hun kaldet det oplagt, at parkeringsvagterne bliver klædt på til at hjælpe turisterne, for det er ofte dem, der bliver spurgt til råds.

- Nu håber vi bare på, at de kan svare endnu bedre, fordi de har en bedre baggrundsviden om, hvad turister gerne vil opleve, og hvorfor de er her, siger hun til DR P4 København.

Københavns Kommune overtog for halvandet år siden ansvaret for turistinformation fra Wonderful Copenhagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik