Slut med høj musik på Islands Brygge i de sene aftentimer

Københavns Kommune skærper reglerne for, hvornår man må spille høj musik i Havneparken. Det har været en partyzone, lyder det fra De Konservative.

På Islands Brygge ved Havneparken oplever beboerne støjgener fra unge, der medbringer højtalere med musik på de grønne arealer.

Ofte er der flere, der fester med musik på samme tid i dag-, aften- og nattetimerne. Men nu skal det være slut.

Teknik- og Miljøudvalget har vedtaget et forbud mod højttalerforstærket musik i området i tidsrummet 22-08.

- Det har været en partyzone, og beboerne har været trætte af larmen. Det har været svært for dem at have et dagligt liv på grund af støj, og derfor griber vi nu ind, siger Jakob Næsager, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget for De Konservative.

Med de nye regler vil der blive opsat skilte om, at musik forstærket med højtalere ikke er tilladt i parken mellem 22-08. Den nye skiltning har været et stort ønske fra især borgerinitiativet Bryggen for alle.

Der er allerede et lignende forbud på den private del af Havneparken. Men nu skærpes reglerne så også i den kommunale del, som samtidig er det område, hvor der samles flest mennesker i sommerhalvåret.

- Så må vi håbe, at folk følger reglerne, siger Jakob Næsager.

Skeptisk over politiets indgriben

Han er dog skeptisk over for, om forbuddet vil få politiet til at gribe mere ind over for støjende unge, end de hidtil har gjort.

Politiet har nemlig hele tiden kunnet gribe ind over for høj musik i området og udstikke bøder, hvis de vurderer, at der er tale om et brud på den såkaldte ordensbekendtgørelse.

- Det er en politimæssig opgave at sørge for, at kommunens ordensreglement bliver fulgt. Men politiet har ikke ligefrem stået i kø for at håndhæve det i Havneparken. Om ikke andet kan man håbe, at folk vil blive bedre til at huske hinanden på at skrue ned, siger Jakob Næsager.

Fra forvaltningens side vurderer man dog, at de skærpede regler og den nye skiltning har den klare fordel, at politiet direkte kan henvise til ordensreglementet og håndhæve reglerne, uden at skulle foretage en konkret vurdering.

Hvis det nye ordensreglement har en positiv effekt, vurderer kommunens teknik-og miljøforvaltning, at det kan indføres andre steder i kommunen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik