Slut med Greve-Solrød Taxi: Dantaxi 4x48 overtager

Fra årsskiftet vil der ikke længere stå Greve-Solrød Taxi, men Dantaxi 4x48 på siden af døren af taxaerne i de to kommuner.

Foto: Pressefoto

Vognmændene i Greve-Solrød taxa tilslutter sig fra årsskiftet et i forvejen omfattende taxisamarbejde på tværs af sjælland, når de bliver en del af selskabet Dantaxi 4x48.

Det er naturligvis med et vist vemod, at Greve-Solrød Taxi ophører som selvstændigt taxiselskab, men ansvaret overfor vores vognmænd, vores personale og ikke mindst vores mange gode og trofaste kunder vejer tungest.

Stig Israelsen, Formand, Greve-Solrød Taxi

- Greve-Solrød Taxi har haft flere vognmænd, der er stoppet i 2018, og vi har ikke haft mulighed for at tiltrække nye vognmænd efter den nye taxilov trådte i kraft d. 1. januar i år. Samlet betyder det, at arbejdsbyrden og arbejdsmiljøet er blevet for hårdt for både personale og chauffører, samt at udgiften for at drive vores central blev for høj for de tilbageblevne vognmænd, siger Stig Israelsen, formand for Greve-Solrød Taxi, i en pressemeddelelse. 

Ifølge formanden har situationen betydet, at der har været mangel på taxier for kunderne, hvorfor man nu tilslutter sig det større selskab, der i forvejen opererer i Roskilde, Køge, København og flere andre byer på Sjælland.

Læs også Lufthavn kårer byens bedste taxi: Her er der god service

- Et fælles kørselsområde og samarbejde på tværs af nabobyerne vil styrke taxidækningen lokalt. Det er naturligvis med et vist vemod, at Greve-Solrød Taxi ophører som selvstændigt taxiselskab, men ansvaret overfor vores vognmænd, vores personale og ikke mindst vores mange gode og trofaste kunder vejer tungest, siger Stig Israelsen.

Vi er meget glade for at byde vognmændene fra Greve-Solrød Taxi velkommen hos os. Aftalen betyder, at vi i fællesskab kan udnytte fleksibiliteten i den nye taxilov og samarbejde på områder som teknologi og marketing.

Carsten Aastrup, Direktør, Dantaxi 4x48

Hos Dantaxi 4x48 glæder man sig til at byde sine nye kollegaer velkomne og udvide taxisamarbejdet på tværs af Sjælland yderligere.

Taxikørsel i mere end 60 kommuner 

- Vi er meget glade for at byde vognmændene fra Greve-Solrød Taxi velkommen hos os. Aftalen betyder, at vi i fællesskab kan udnytte fleksibiliteten i den nye taxilov og samarbejde på områder som teknologi og marketing, siger direktør Carsten Aastrup og tilføjer:

- Greve og Solrød området passer perfekt ind i vores strategi med et fælles kørselsområde på hele Sjælland. Vi kan udnytte vores kapacitet på tværs af byer og landområder til stor fordel for kunder og vognmænd. Vores taxier skal derhen, hvor kunderne er.

Læs også Efter tvang: Nu kommer der flere taxier i gaderne

I alt 26 vogne fra Greve-Solrød bliver omfattet af den nye sammenlægning, der i alt omfatter 1.650 taxier på landsplan. Mere end 60 af landets 98 kommuner tilbyder taxikørsel fra Dantaxi 4x48. 

- Nu skal vi bare have informeret vores kunder. De skal vænne sig til, at der kommer til at stå Dantaxi 4x48 på taxien, men at de fortsat kan benytte vores telefonnummer 70 10 66 66 - og i spidsbelastninger er der nu hjælp fra nabobyerne.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik