Slut med ensom nytårsaften: Familie inviterer fremmede ind

En familie Østerbro vil gøre op med ensomme nytårsaftener. De inviterer fremmede ind i deres hjem, og opfordrer andre til at gøre det samme.

Nytårsaften er lige rundt om hjørnet, men for nogen kan det være en ensom fornøjelse. Faktisk er der flere danskere, der føler sig ensomme nytårsaften sammenlignet med juleaften. Det viser en undersøgelse, som Maryfonden og Folkebevægelsen mod Ensomhed har lavet.

Men familien Lind-Følsgaard fra Østerbro gør deres for, at der ikke er nogen børn eller voksne med børn, der føler sig ensomme nytårsaften. De har inviteret 25 fremmede ind i deres hjem, og de opfordrer andre til at gøre dem kunsten efter via deres hjemmeside MineVenner.dk.

- For os handler det både om at prøve noget nyt nytårsaften, og samtidig har vi ikke en fast nytårstradition. Derfor synes vi, at det kunne være oplagt at gøre det på den her måde. Vi ved også, at der er mange andre familier, der sidder alene nytårsaften, og det er der, man kan føle sig ensom, siger Camilla Lind-Følsgaard, der er direktør og stifter af MineVenner.dk. 

Kvinde fra København slår et slag for at være sammen med andre - også fremmede - nytårsaften

En fest for alle med børn

På hjemmesiden kan alle både invitere og tilmelde sig nytårsfester med folk, de ikke kender. Eneste kritiere er, at man skal have børn.

- Vi har valgt at lave dét kriterie, fordi børnefamilier har et naturligt fællesskab i børnene, og det er jo en lidt anden fest, man holder, når der er børn tilstede, end når det kun er voksne, der deltager, siger Camilla Lind-Følsgaard.

Sådan bryder du isen, hvis du skal tilbringe en hel aften i selskab med fremmede:

  1. Tag kontakt inden festen. Man kan enten lige ringe eller skrive en mail inden festen. Det kan være en god måde at indlede den første kontakt.
  2. Lav praktiske ting sammen som det første. Når man kommer til festen, kan det være en god idé lige at ordne nogle praktiske ting sammen, for eksempel dække bord eller ordne maden sammen. Det er meget rart at have lidt fælles at tage sig til.
  3. Sæt børnene i gang. Hvis børnene har nogle fælles interesser, for eksempel et spil eller en leg, de godt kan lide, kan man sætte dem i gang med det. Så er festen ligesom i gang.
Camilla Lind-Følsgaards råd

Det er første gang, at Camilla Lind-Følsgaard, hendes kone og tre børn holder nytår med folk, de ikke kender, men de har ingen skrubler.

- Det bliver en hyggelig aften, og jeg tror, at alle, der tilmelder sig sådan et arrangement, har et ønske om, at det skal være en rar oplevelse. Det er jeg helt sikker på, siger hun.

X Factor-deltager er også inviteret

En af dem, der har valgt at tilmelde sig nytårsfesten hos familien på Østerbro, er Sophia Nohr, der har deltaget i både X Factor og Melodi Grand Prix.

Du har jo mange følgere og et kendt ansigt, så lige umiddelbart skulle man ikke tro, at du har svært at finde nogen at holde nytår med?

- Nej, men jeg kan godt lide at møde mennesker, jeg ikke kender endnu. Jeg kan også godt lide at give mine børn en oplevelse, hvor vi kan møde andre, som ikke nødvendigvis minder om os selv, forklarer hun.

MineVenner.dk er en landsdækkende hjemmeside, og på siden kan du se, om der også er en nytårsfest i nærheden af dig, som du kan deltage i.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik