Slut med chauffør-strejke: Nu kører busserne i Roskilde igen

Buschaufførerne i Roskilde afmelder den strejke, som de påbegyndte tirsdag. Nu kører busserne igen.

Roskildes busser kørte ingen vegne tirsdag, fordi 135 af Arrivas buschauffører strejkede.

Onsdag morgen er strejken afblæst, og busserne er nu igen på gaden i byen. Det oplyser chaufførernes fagforening, 3F, til TV 2 Lorry.

Det sker efter et fagligt møde klokken 07.00, hvor chaufførerne indgik et kompromis med ledelsen i Arriva. 

quote Det er vidunderligt, at chaufførerne genoptager arbejdet. Det er ærgerligt for os at være ude af drift i et døgn.

Pia Hammershøy Splittorff, kommunikationschef for Arriva

Konflikten mellem Arriva og de 135 chauffører handler om arbejdsmiljørepræsentanten. Vedkommende har nemlig tidligere haft tre dage om ugen til sit arbejde, men nu vil Arriva skære antallet af dage ned til én.

- Chaufførerne genoptager arbejdet, fordi de har fået lovning på en forhandling med ledelsen. Så håber kollegaerne, at ledelsen kommer til besindelse, siger Ole Holtse Olsen, afdelingsformand hos 3F i Roskilde, til TV 2 Lorry onsdag morgen.

Ifølge Arriva har chaufførerne accepteret, at arbejdsmiljørepræsentanten kun får en dag fremover.

- Det er vidunderligt, at chaufførerne genoptager arbejdet. Det er ærgerligt for os at være ude af drift i et døgn. Som udgangspunkt er der ikke lavet nogen ny aftale, men der kan selvfølgelig pågå en dialog, ligesom vi hele tiden udveksler mellem lederer og medarbejdere. Så sagen er for så vidt lukket for Arriva, siger Pia Hammershøy Splittorff, kommunikationschef for Arriva.

Overenskomststridig strejke

Chaufførernes strejke var overenskomststridig, og det kan få betydning for dem, vurderer Ole Holtse Olsen.

- I yderste konsekvens kan det få betydning for den enkelte medarbejder. Arriva kan beslutte at trække dem i løn for den dag, de strejkede, siger Ole Holtse Olsen.

TV 2 Lorry skrev tirsdag, at chaufførerne var i Arbejdsretten, men det viser sig ikke at være korrekt.

Se mere om konflikten her:

135 buschauffører har indledt en overenskomststridig strejke.

Det handler striden om

Parterne skændes om arbejdsdage til arbejdsmiljørepræsentanten, fordi det ifølge chaufførerne handler om sikkerhed: 

- Det er en del af arbejdsmiljørepræsentantens arbejde at tjekke blinklys, bremselygter og defekte bremser. Arriva-chaufførerne i Roskilde har de ældste busser i hele Region Sjælland, så det kan få fatale konsekvenser, hvis man ikke laver sikkerhedsarbejdet ordentligt, siger Ole Holtse Olsen, afdelingsformand hos 3F i Roskilde, til TV 2 Lorry tirsdag.

Ifølge Arriva var det midlertidigt, at arbejdsmiljørepræsentanten havde tre dage. Andre steder i landet er det standarden, at vedkommende kun har én dag til sit arbejde.

- Vi ser bestemt ikke stort på trafiksikkerheden. Vi har en helt fast procedure for, hvor tit busser skal tjekkes og have større eftersyn, hvor de tester bremser osv. Og det er ikke arbejdsmiljørepræsentantens ansvar, men hører til et helt andet sted i vores organisation. Hvis vedkommende tror det, så har personen misforstået, sagde Pia Hammershøy Splittorff, kommunikationschef for Arriva til TV 2 Lorry tirsdag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik