Slut med buræg i din lokale Aldi-butik

Endnu en butikskæde stopper med at sælge æg fra burhøns.

ALDI Nord, som ejer de 230 danske ALDI-supermarkeder, indfører i samarbejde med Anima og Open Wing Alliance en ny dyrevelfærdspolitik, der omfatter et stop for salg af buræg.

Globalt betyder politikken, at buræg bliver bandlyst i 4870 butikker.

ALDI har netop offentliggjort, at discountkæden udfaser salg af buræg på globalt plan.

Det skriver Anima i en pressemeddelelse.

Beslutningen er resultatet af et samarbejde med ALDI, Anima og Open Wing Alliance, som er en international koalition mod buræg. Hos koalitionens danske medlem Anima vækker beslutningen stor begejstring:

- Vi er meget glade for, at ledelsen har lyttet til os, og vi glæder os over, at en stor koncern som ALDI vælger at indføre en totalt burægfri politik. Det sender et stærkt signal til hele branchen om, at det er forkert at holde høns på så lidt plads, at de ikke engang kan strække vingerne”, siger kampagnechef i Anima, Lina Lind Christensen.

ALDIs nye dyrevelfærdspolitik skal på globalt plan træde i kraft senest i 2025, men for kædens danske butikker opererer man med en væsentligt kortere udfasningsperiode: “For ALDI Danmark er en endelig udfasning realistisk allerede i 2020, hvis ikke før”, siger CSR Manager i ALDI Danmark, Pia Halldorsson.

Forbrugerne forventer ansvarlighed

I USA og adskillige europæiske lande som f.eks. Tyskland har det i flere år været normen, at virksomheder bevæger sig væk fra salg af buræg. Nu er udviklingen for alvor nået til Danmark. Føtex, Bilka, Netto, Irma, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Fakta og Lidl har alle sagt stop for salg af buræg. Dermed er der kun få supermarkeder tilbage, som endnu ikke har indført en burægfri politik. Det gælder bl.a. Rema 1000 og MENY.

Udfaser også skjulte buræg

Allerede i april besluttede ALDI Danmark at udfase buræg i deres forarbejdede varer - de såkaldte skjulte buræg. Nu tager kæden skridtet fuldt ud ved også at omfatte skalæg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Pernille Rosenkrantz-Theil

Minister i samråd om svigt på kostskole: Det må ikke kunne ske

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere