Slut med beboelse på havnen i Vedbæk

Fra starten af næste år har bestyrelsen i Vedbæk Havn besluttet, at det ikke længere skal være tilladt at bo på sin båd i havnen.

I mange år har det været tilladt, men fra næste år er det slut med at bo på sin båd i Vedbæk Havn.

Havnens bestyrelse begrunder overfor netmediet minbaad.dk beslutningen med, at der er både, hvor forholdene rundt om bådene pludselig ligner, hvad han beskriver som et "bombet lokum".

Tom Olsen, der er havnefoget på Vedbæk Havn fortæller yderligere, at flere har set det som en økonomisk fidus at flytte ind i deres båd i havnen - men det hra det langt fra været for havnen.

quote Når folk kommer ned og bor her fast, stiller de andre krav og tror til tider, at de kan dirigere slagets gang. Rent forretningsmæssigt er det bestemt ikke en fordel.

Tom Olsen, Havnefoged, Vedbæk Havn

- Når folk kommer ned og bor her fast, stiller de andre krav og tror til tider, at de kan dirigere slagets gang. Rent forretningsmæssigt er det bestemt ikke en fordel, understreger Tom Olsen.

Derfor har bestyrelsen altså nu besluyttet, at det ikke længere skal være tilladt at bo i sin båd, hvis man altså har den liggende i Vedbæk Havn.

En beslutning, der møder stor forundring lidt længere mod vest.

- Vi har aldrig haft større problemer med beboerne. Til gengæld er de med til at skabe liv på havnen, de laver blandt andet fællesspisning i klubhuset og har guirlander på bådene om vinteren. Samtidig sørger de for, at der er opsyn på havnen året rundt, forklarer havnefoged i Skive, Niels Peter Olesen, til netmediet minbaad.dk.

Men i Vedbæk holder man overfor netmediet minbaad.dk fast i beslutningen om, at lukke ned for beboelse.

- Der er mange ting, der spiller ind, og jeg vil ikke rende rundt og være sur. Men tænk, hvis 30 både pludselig lå her fast, og alle skyllede spildevand direkte i havnen. Det ville ikke være godt, siger Tom Olsen, der de seneste 12 år har haft tjansen som havnefoged i Vedbæk Havn.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Lynetteholm ny

Ny plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

Strøget i København

Coronarestriktioner på vej i 17 hovedstadskommuner, erfarer TV 2

Hjemløse

playUdsatte københavnere har tjent næsten tre millioner kroner

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere