Sluk mobilen og få gratis kaffe: Ny app skal få dig til at lægge telefonen

Flere uddannelser har testet en ny app, der skal få studerende til at lægge telefonen fra sig, når de modtager undervisning.

Næsten alle unge mennesker har deres telefon i lommen.

Og rigtig mange tjekker den per automatik flere gange i timen. 

Men hver gang mobilen kommer op af lommen, stjæler den koncentrationen fra noget andet, og det går ud over undervisningen på flere uddannelsesinstitutioner, der nu vil bekæmpe tidsrøveren med mobilen selv. 

På både Copenhagen Business School og Cphbusiness har man således testet app'en 'Hold' i december. 

Applikationen overvåger de studerendes mobiladfærd og belønner de afholdende med kaffe eller oplevelser, hvis de holder nallerne fra skærmen. 

Og det er en glimrende ide, hvis du spørger Christian Melau, der lærer en masse om virksomheder og økonomi på Cphbusiness. 

Afholdende modtager gaver
Han har meget svært ved at lade mobilen ligge. Så han bruger den nye app, som hjælp. 

- Jeg tror, det er en rigtig god ide at indføre Hold. Det betyder, at jeg ikke bruger min mobil, fra jeg møder ind på skolen, til jeg går igen, siger han til TV 2 Lorry. 

Appen virker ved at man aktiverer en slags "lås" - som holder øje med, om man tjekker mobilen. Hvis man holder sig fra mobilen i 20 minutter, får man ét point. 

15 point udløser eksempelvis en kop kaffe på 7Eleven eller lodder til forskellige konkurrencer. 

- Jeg har været på Hold i et par uger, og jeg har allerede over 100 point, som jeg glæder mig til at komme ud og bruge, siger Christian Melau til TV 2 Lorry. 

Bedre resultater på skolebænken
Appen har i forvejen ét år på bagen i Norge.

Her er erfaringen, at de studerende via den nye app kan løfte gennemsnittet med flere karakterer, fortæller Richard Gordon  Andersen, der sammen med to andre har introduceret ideen på skolerne herhjemme. 

Ganske enkelt, fordi de holder fokus hele dagen, mens de sidder på skolebænken. 

- De aktive brugere af Hold har kunnet forbedre deres karakterer med 30 procent, siger Richard Gordon Andersen til TV 2 Lorry. 

Hans undersøgelser via app'en viser, at brugerne tjekker telefonen op mod 200 gange dagligt. 

- Alle informationer er tilgængelige for os i løbet af meget få sekunder. Men det kommer til at resultere i, at vi til sidst slet ikke er tilgængelige længere, fordi vi kun lever i den sociale verden og ikke i nuet, siger han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik