Slottet summer af internationale hits

20 internationale sangskrivere er i denne uge samlet på Marienlyst Slot i Helsingør for at producere internationale hits

De er ikke offentligt kendte, som de stjerner de skriver sange til.

Men de 20 internationale sangskrivere som denne uge er samlet på Marienlyst slot i Helsingør er nogle af verdens bedste til at skrue et internationalt hit sammen.

- De her mennesker leverer sange til de allerstørste stjerner i verden og danske sangskrivere er fint med, siger musikproduceren Mich Cutfather, som sammen med Visit Nordsjælland står bag International Writers Camp i Helsingør i denne uge.

Har leveret til Katy Perry

Den amerikanske sangskriver Kara Dioguardi er en af dem. Hun har været i branchen i årevis og har leveret hits til blandt andre Katy Perry og Christina Aguillera. Men at arbejde på et gammelt dansk slot er noget ganske særligt:

- Det er smukke omgivelser og jeg tænker hele tiden på det liv, der har været levet her og den musik, der tidligere er blevet spillet her på slottet. Det er meget inspirerende, siger Kara Dioguardi til TV 2 Lorry.  

Det er den danske musiker og producer Mich Cutfather, som sammen med visit Nordsjælland står bag ideen om at sætte skub i sangskriverindustrien i Danmark.

- Alle kender Lukas Graham og Voldbeat, men det er et lidt uopdaget territorium, at der faktisk sidder danske sangskrivere og er med til at lave internationale hits, siger Mich Cutfather.

Ingen opskrift på et hit

Både Mich Cutfather og Visist Nordsjælland er begejstrede for kombinationen af internationale sangskrivere og gamle danske slotte:

- Det gør da noget godt for selvfølelsen, at internationale stjerner er så glade for at være her. De har en fest, siger Berit Elmark fra Visist Nordsjælland.

Og så er spørgsmålet hvad der skal til for at lave et hit. Ifølge Daniels Davidsen, som i dag har arbejdet sammen med blandt andre Kara Dioguardi om et nummer, så er der ingen opskrift:

- Det handler om at følge sin mavefornemmelse og hvis man selv kan lide det, så er der også store chancer for at andre vil synes om det, siger Daniel Davidsen som er sangskriver og producer.

Den internationale sangskriver camp slutter i morgen, men om der bliver et internationalt hit ud af anstrengelserne, det vil først vise sig i løbet af et års tid.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik