Slot stævnet for sit navn

Hørsholm: Fredag skal ejeren og den tidligere ejer af Kokkedal Slot for Sø- og Handelsretten i København.

Kokkedal Slot ApS og Slotshotellet ApS er blevet stævnet for at bruge betegnelsen »Kokkedal Slot«. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I Nordjylland ligger nemlig et hotel, der bærer samme navn, og det er ejeren af hotelkæden Danske Slotshoteller, som har anlagt sagen.

Danske Slotshoteller er ejet af Ann og Gorm Lokdam, der ud over Kokkedal Slot i Nordjylland driver fire andre slotshoteller.

Allerede i 2010 tog indehaverne af hotelkæden kontakt til den daværende ejer af Kokkedal Slot, Jan Kjær fra Kjær & Lassen, for at gøre opmærksom på, at det nordjyske Kokkedal Slot har navnet som registreret varemærke.

- Hvis man havde lavet en skjortefabrik eller en kontorvirksomhed, havde det ikke været noget problem. Men de kan ikke kalde det Kokkedal Slot, når der skal være restaurant og hotel, sagde Gorm Lokdam dengang til Frederiksborg Amts Avis.

Nordsjællandske slot er yngre end sin nordjyske navnefælle

- Man kan ikke markedsføre sig under samme navn som en anden mands virksomhed, det siger selskabslovgivningen, sagde Gorm Lokdal.

Kokkedal Slot ved Limfjorden i Nordjylland blev opført i 1540 og er bygget som en borg med løngange, skydeskår og voldgrav.

Det nordsjællandske Kokkedal Slot er noget yngre end sin nordjyske navnefælle. Og slotsbetegnelsen kom først til i 1963, da Hørsholm Kommune købte stedet af rigmanden P.M. Daell, som selv kaldte stedet for Kokkedal Hovedgård.

Frederiksborg Amts Avis har forgæves forsøgt at indhente kommentarer fra parterne i det civile søgsmål.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

cosedis3

galleryFly-fotografs billeder skaber debat: ”Min kærlighedserklæring til hovedstadsområdet”

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

CopenhagenPride2018_16 CREDIT Tobias Jørgensen

Kæmpe prideevent i København vil tiltrække 750.000 til august: Vi hverken aflyser eller udskyder

Stormtrooper

play18-årige Karla kedede sig under corona – men så købte hun en printer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere