Slikfusker anker dom for millionsvindel

Trods en betinget fængselsdom forsøger en slikgrossist, som blev dømt for svindel, at slippe billigere.

Han slap for fængsel, selv om han snød staten for omkring seks millioner kroner. For dommen lød på et år og ni måneders betinget fængsel med det vilkår, at han skal udføre samfundstjeneste i 250 timer. Til gengæld skal han betale næsten ti millioner kroner i form af bøde og erstatning, og det er formentlig den del af dommen, der har fået den 46-årige slikgrossist fra Virum til at anke sin dom. Byrettens dom faldt i december.

Ifølge fagbladet 3F er sagen anket til landsretten af den dømte, og nu har anklagemyndigheden 14 dage til at afgøre, om de også vil anke.

Dermed er der lang vej igen før afslutningen i den spegede sag om omfattende import af slik og chokolade, hvor der ikke blev betalt skatter og afgifter.

Det var i perioden fra januar 2012 til januar 2013, at manden importerede enorme mængder slik fra Tyskland og Sverige. 

Han undlod imidlertid at betale de nødvendige afgifter, for derefter at sælge varerne videre med beskeden om, at afgiften skam var betalt.

Under sagen har manden nægtet sig skyldig, men retten afviser at tro den tiltaltes forklaring om, at der allerede var betalt afgifter på varerne, eller at han om ikke andet var i god tro herom.

Ikke desto mindre mener retten altså, at det er på sin plads at gøre fængselsstraffen betinget.

Nu har han altså selv anket dommen, og dermed bliver det i sidste ende op til landsretten at afgøre, om han skal straffes mildere - eller hårdere - end det, byretten i Lyngby besluttede.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik