Slagterkurser er ugyldige

Undervisningsministeriet har netop afgjort, at Slagteriskolens kurser på Danish Crown i Esbjerg i 2008, 2009 og starten af 2010 er ugyldige. Skolen overtræder reglerne på flere punkter og skal nu betale et beløb i millionklassen tilbage til staten, skriver DAGBLADET Roskilde.

Ministeriet påpeger i sin afgørelse især, at kursisterne har fået intern oplæring af undervisere, som er kursisternes kolleger, men det har været nødvendigt siger Slagteriskolens direktør Else Erikstrup.

- Det er et område, hvor det er svært at rekruttere timelærere, og man kan næsten ikke undgå at bruge slagteriansatte til specifikke opgaver. Vi har nogle opgaver, som skal løses, og det skal være praktisk muligt. Andet vil jeg ikke sige om det, men vi har ikke set gennem fingre med reglerne, siger skoledirektøren, der ikke ved, hvorvidt sagen får konsekvenser for hende selv.

- Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at det altid er ærgerligt at skulle betale penge tilbage, og sagen har bestemt givet anledning til at kigge indad. Jeg har haft rigtigt mange tanker omkring min rolle, men det er noget, jeg drøfter med vores bestyrelse, siger Else Erikstrup.

Der er endnu ikke sat et præcist tal på, hvor meget Slagteriskolen skal betale tilbage til staten. Undervisningsministeriet afventer politiets efterforskning af sagen, før det endelige beløb er klart.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere