Skytter efterlader kæmpe millionregning til skatteborgere

Skytterne har efterladt en kæmperegning til Fredensborg Kommune, efter at Karlebo Flugtskydebane er blevet lukket ned.

Karlebo Flugtskydebane fik for nylig dødsstødet og måtte lukke ned. Det skyldes netop det massive lerdueaffald og plasthætter, som gennem 50 år er blevet skudt ud over de fugtige områder i den sydlige del af Langstrup Mose uden at blive samlet op.

Jagtforeningen har ikke selv midlerne til at samle det ophobede affald op, så nu vælger Fredensborg Kommune at træde til og ordne opgave, selvom det bliver en dyr omgang i prislejet mellem 3.5 og 4.5 millioner kroner.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Formanden for Plan-, miljø- og klimaudvalget, Lars Simonsen, Rad. V., mener at Fredensborg Kommune bærer et stort ansvar på grund af manglende tilsyn, og derfor har kommunen påtaget sig af fjerne affaldet for skatteborgernes regning.

- Det er en regning, som kommunen kommer til at betale, fordi jagtforeningen slet ikke har de penge. Vi har i udvalget valgt en løsning, hvor vi ikke sender regningen – og affaldet – videre til de kommende generationer, men rydder op. Og ja, vi har også et kommunalt ansvar, fordi tilsynet i en årrække ikke var godt nok, siger Lars Simonsen til Frederiksborg Amts Avis.

Prisen ligger i det høje leje, da forvaltningen vurderer, at det er en svær opgave, som skal udføres.

For at rydde op i mosen, så der ikke længere kan findes synlige rester af lerduer, vurderes det, at det øverste lag af jorden skal fjernes i en dybde på 25 cm. Derudover skal der skrabes et lag jord af på 5-10 cm af mellem lavningerne for at fjerne alt affald i mosen, dog uden at ødelægge vegetationens rødder, og det bliver svært. Derudover skal jorden i de tre mest belastede områder i mosen fjernes i en dybde på 50 cm, hvor der samtidig bliver skabt tre mindre vandhuller.

Da skydebanen blev anlagt for 50 år siden, blev der ikke skudt særligt meget på banen, og dengang var der ikke strenge krav til opsamling af affaldet.

Selvom miljøkravene gjorde indtog i 00’erne, så har kommunens tilsyn altså ikke udløst påbud i årenes løb. Der kom først for alvor fokus på problemet, da naboerne til skydebanen brokkede sig over støjen og tog billeder af de store mængder lerdueaffald i mosen.

Efter flere års kamp med naboer og Fredensborg Kommune har Jagtforeningen i Karlebo taget en drastisk beslutning.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik