Skydebane støjer og risikerer at lukke

Mere end 70 decibels støj. Det er hvad naboerne til skydebanen i Langstrup Mose i Fredensborg har lidt under i årevis.

En ny støjmåling viser, at et skud fra banerne ofte høres som over 70 decibel hos de nærmeste naboer. Det svarer til støjen fra en personbil, og overskridelsen er »signifikant«, lyder konklusionen på en rapport, der vækker glæde hos de nærmeste naboer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det har aldrig været meningen, at de to skydebaner skulle være for andre end de lokale jægere. Nu er det blevet en ren skydeindustri med dameskydning og polterabend, siger Rasmus Offersen, formand for Foreningen Langstrup Moses Venner, til Frederiksborg Amts Avis.

Se: Kritik af skydebane - om Langstrup Skydebane.

Det bliver svært at få støjen ned under 70 Db, siger han. I Danmark er det grænsen for hvor meget støj en nabo til en skydebane skal finde sig i.

Skydebanerne kan risikere at måtte lukke og flytte, hvis kommunen og politikerne i Fredensborg Kommune vælger at lægge de fysiske støjmålinger til grund for nye miljøtilladelser. Indtil nu har kommunen accepteret, at støjgenerne alene blev beregnet. Der er altså ikke lavet målinger.

Langstrup Flugtskydebane gentager dog et tidligere løfte om at støjdæmpe banerne.

- Jeg håber, at vi kan finde en løsning, hvor vi får tilladelse til det, siger Poul Jespersen, formand for Langstrup Flugtskydebane, til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik