Skybrud rammer København: Flere motorveje er spærret

Voldsomt vejr har søndag ramt København med både regn, hagl og torden. De massive vandmasser skaber problemer på både Helsingør- og Lyngby motorvejen.

Et kraftigt skybrud ramte København søndag, hvilket har givet både oversvømmelser, masser af hagl, lyn og torden.

De massive vandmasser gør, at Hans Knudsens Plads på Østerbro i København er oversvømmet. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Ligeledes skriver Københavns Politi nu på Twitter, at Lyngby Motorvejen er spærret i begge retninger på grund af vand på kørebanen fra Hans Knudsens Plads til Tuborgvej.

Hovedstadens Beredskab er til stede ved Lyngby Motorvejen oplyser de på Twitter.

SEND OS DIT BILLEDE

Har du billeder eller video af det vilde vejr. Så send det til os på redaktion@tv2lorry.dk.

Vejdirektoratet oplyser ligeledes på Twitter, at Helsingørmotorvejen er spærret ved Ryparken Station. Derfor anbefales det, at billister, der kører indadgående ad Helsingørmotorvejen, senest drejer af ved frakørsel 2 (Tuborgvej). Arbejdet forventes at vare indtil klokken 20.00.

"En meget lokal byge"

Dagen startede ellers ud med høj sol, men i løbet af formiddagen ændrede det karakter. Alt imens over 20.000 løbere var på ruten til Copenhagen Half Marathon. Copenhagen Half Marathon er nu blevet suspenderet af hensyn til sikkerheden.

- Det er en meget lokal byge, der har ramt mega uheldigt, siger Anders Brandt, meterolog hos TV 2 Vejret, til TV 2 Lorry.

Selvom mange nok vil undre sig over, at det pludselig hagler i september, så er det faktisk et mere sommerligt vejrfænomen. Hagl bliver nemlig dannet i forbindelse med kraftige tordenbyger, som oftest forekommer i sommer- og efterårsperioden. Om vinteren vil nedbøren som udgangspunkt falde som sne.

- Omstændighederne til hagl har været optimale, siger Anders Brandt til TV 2 Lorry.

DMI's varsel om skybrud er blevet ophævet søndag klokken 17.55.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik