Skudsalve affyret mod klubhus i Greve-ghetto

Ukendte gerningsmænd har skudt mod beboerlokaler i Askerød-bebyggelsen, og det kan ligne et koordineret angreb.

Der blev sent torsdag aften affyret adskillige skud mod boligområdet Askerød i Hundige syd for København.

Skudepisoden fandt sted omkring klokken 22.30, og politiet var fremme på gerningsstedet inden for få minutter. Men da var gerningsmændene allerede forduftet.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi blev der skudt mellem 10 og 12 gange fra to forskellige steder på samme tid i Askerød-bebyggelsen, der ligger i den nordlige del af Greve.

Alle våben var rettet mod nogle beboerlokaler, der huser forskellige klubber og foreninger.

- Vi får at vide, at man har skudt fra en bro ved Anders Plougs Alle og fra en ældre, mørk BMW, der kommer kørende på Godsvej, oplyser vagtchef John Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ingen er tilsyneladende blevet ofre for kugleregnen, og politiet ved endnu ikke, hvem der var mål for skuddene i det store boligområde.

- Vi har ikke fundet noget blod, og vi har ikke fundet nogen, som er ramt, fortæller vagtchefen.

En større politistyrke rykkede torsdag aften ud til boligområdet, hvor hunde i løbet af natten har gennemsøgt gerningsstedet efter spor.

Der er dog hverken fundet skudhuller, patronhylstre eller andre spor efter skyderi. Derfor vides det ikke, om der har været tale om skarpe skud.

Desuden har betjente afhørt vidner for at opklare forbrydelsen.

- Folk er meget nervøse dernede, forklarer John Jensen.

Politiet ved endnu ikke, om der er tale om et banderelateret angreb. Men det ligner en veltilrettelagt aktion, vurderer politiet.

- Så længe vi ikke har gerningsmænd eller forurettede, så kan det ene bud være lige så godt som det andet. Men det lyder da mærkeligt, at der skal blive affyret skud mod det her område koordineret fra to forskellige steder, siger John Jensen.

Det er ikke første gang, at pistolsmæld har lydt i Askerød. I april 2011 blev to biler ramt af skud på en parkeringsplads i boligområdet, men ingen kom til skade.

Askerød optræder på den såkaldte ghettoliste over belastede

boligområder, som indeholder 33 kvarterer og bydele i Danmark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik