Skræmte beboere i Nordvest: Pushere dominerer gadebilledet

Siden rydningen af Pusher Street på Christiania er den åbenlyse hashandel steget markant andre steder i København.

Det gælder ikke mindst i nordvestkvarteret. Her er flere beboere så skræmte af hashhandlerne, at de er begyndt at tage alternative ruter til og fra hjemmet.

TV 2 Lorry har fredag talt med en række forskellige beboere i området. Ingen ønsker at lade sig interviewe foran kamera af frygt for repressalier. 

- Jeg har set en ung mor med et nyfødt barn blive truet på gaden, siger en beboer til TV 2 Lorry.

Bispebjerg Lokaludvalg bekræfter, at der er kommet endnu mere aktivitet i området siden lukningen af Pusher Street. 

- Især ældre mennesker, som er utrygge, går andre veje hjem. Fordi de går gerne omvejene for at komme uden om de områder, hvor de kan se, at det er meget tydeligt, siger Tage Hensel, der er næstformand i Bispebjerg Lokaludvalg, til TV 2 Lorry.

Københavns Politi forsikrer, at politiet også i Københavns Nordvestkvarter har fuldt fokus på den åbenlyse hashhandel. Det er dog ikke altid, at politiet er synligt i området, lyder det.

- Måden, som vi angriber det på, er også, at befolkningen derude ikke altid kan se, at det er politiet. Blandt andet fordi, vi arbejder i civil, siger Dannie Riise, der er leder af Task Force Pusher Street ved Københavns Politi.

I foråret 2016 havde Københavns Politi stor succes med en transportabel nærpolitistation ved Smedetoften og Birkedommervej i Københavns Nordvestkvarter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik