Skoletag blev ribbet for kobber

På Ellemarkskolen i Køge har de ansatte spærret øjnene op en ekstra gang her til morgen. Tyve har nemlig været på spil, og ved et meget omfattende og temmelig usædvanligt tyveri har de fjernet store mængder kobber fra skolens tag. Det skriver DAGBLADET Køge.

Tyveriet er sket mellem onsdag klokken 15 og torsdag klokken 8.30, hvor store dele af kobberinddækningen på tre af skolens bygninger på Gymnasievej er væk. Alt i alt er 300 meter kobberinddækning blevet stjålet til en værdi af omkring 100.000 kroner.
- Vi ser jævnligt metaltyverier. Men jeg har godt nok aldrig hørt om, at man begynder at afmontere hele tage, siger kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, Jan Lauritzen.
Kobber er populært blandt tyve, og det er ikke længe siden, at kobbertyve var ude efter 30-40 meter nedløbsrør på Køge Private Realskole, og en skrotvirksomhed på Nordhavnsvej har også for nyligt taget kobbertyve på fersk gerning.
- Det kan have været de samme tyve, men vi ved endnu ikke, hvem der står bag, siger Jan Lauritzen.
Politiet efterforsker lige nu sagen fra Ellemarkskolen. Lokalpolitiet i Køge vil gerne tale med vidner, der har set noget mistænkeligt. Ring 114.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185848-6-1920x1280we

playNu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Still Lynetteholmen Grafik 2 HEMO 2 billeder

playNy plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

60_percent

playCoronarestriktioner på vej i 17 hovedstadskommuner, erfarer TV 2

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere