Skolestart: Flere fotovogne på gaden

Børnene skal nå sikkert frem til skolen efter sommerferien i Nordsjælland. Og derfor rulle politiet nu massivt ud med deres nye fotovogne.

Efter i mange måneder at have afsat politifolk til overvågningsopgaver og terrorbekæmpelse i København, så begynder den overarbejdspukkel, det har medført, nu at lette.

Det betyder, at de såkaldte ATK-vogne, der ellers hele dette år har holdt mest i garage, nu igen kan bemandes og chanchen, eller risikoen, som man ser det, for at overhale en sådan fartmålervogn, parkeret i siden af vejen, bliver fra mandag i den kommende uge væsentligt større.

Det siger politikommissær Per Lundbæk, trafikafdelingen i Nordsjællands Politi, til Helsingør Dagblad.

Nordsjællands Politi råder over otte ATK-vogne og de vil alle blive sendt ud på vejene fra næste uge.

- Der er skolestart i næste uge og netop skolestart er et af vores højt prioriterede områder for fartmåling, siger Per Lundbæk.

I første halvår har politiet kun nået halvdelen af det satte tids-mål for ATK-bilernes fartmålinger.

- Men nu er vi ved at være lidt ude af arbejdet med at afgive folk til overvågning og vi får dermed bedre muligheder for i næste halvår i 2015 at genoprette det planlagte mål. Vi øger ikke mere end det hidtil planlagte. Det skal forstås sådan, at vi kommer tilbage på det niveau med fartmålingen, der oprindeligt var planlagt.

Så vi forventer at kunne holde vores mål i andet halvår og det betyder, at bilisterne vil opleve at se flere ATK-biler på vejene, siger politikommissær Per Lundbæk.

Ud over skolevejene, som er et prioriteret område for fartmåling, tager poltiet med deres ATK-biler gerne ud til steder, hvor borgere klager over generelt alt for høje hastigheder over det tilladte.

Også de sorte pletter, steder, hvor der sker mange ulykker, er i søgelyset.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere