Skolesamarbejde får årets øresundspris

Øresundskomiteen giver pris til Helsingør og Helsingborg for skolesamarbejde. Skolerne i de to byer arbejder sammen for at skabe en samlet by over Øresund. Hvert år rejser tusindvis af skoleelever over sundet for at besøge nabobyen.

Helsingør og Helsingborg får i dag årets øresundspris af Øresundskomiteen for deres skolesamarbejde.

Prisen får de to byers fælles skolegruppe for integrationsarbejdet for børn og lærere på skolerne. News Øresund har tidligere berettet, at næsten 3.000 elever sidste år rejste mellem de to byer for at lære sammen med børn fra nabobyen.

"Vi mærker et større engagement fra skoler og beslutningstagere omkring vores arbejde. Det er vigtigt, at vi skaber nysgerrighed og en følelse af samhørighed hos de unge i regionen," siger Ulf Heden fra Helsingborg Stad i en pressemeddelelse.

Helsingborg og Helsingør ligger kun fire kilometer fra hinanden adskilt af Øresund. Skolerne i de to byer har siden år 2000 samarbejdet om at sende elever over sundet til byvandringer og fælles aktiviteter som nycirkus, hvor børnene skal lave en forestilling sammen. Målet er, at de unge skal se de to byer som et samlet hele.

"At give de unge en chance for at lære nabolandet på denne måde er utroligt værdifuldt. Vi er imponerede over engagementet og det omfang som gruppens arbejde har, " siger Pia Kinhult, formand i Region Skåne og Øresundskomiteen om tildelingen af prisen.

Fakta: Prisuddeling i dag

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere