Skolerne samler sig i massiv protest

I aften behandler byrådet i Køge forslaget til kommunens nye skolestruktur for første gang, og alt tyder på, at et bredt flertal vil sende det samlede forslag i offentlig høring frem til 27. august.

Det sker trods massive protester fra de berørte skoler, og alt tyder på, at skolernes demonstrationer fortsætter i dag. I hvert fald har flere skoler meldt deres ankomst på Torvet op til byrådsmødet, der begynder klokken 17. Det skriver DAGBLADET Køge.
Hvis den nye skolestruktur gennemføres i sin helhed, vil det betyde lukning af skolerne i Lellinge, Alkestrup og Gørslev samt lukning af enten Sct. Nicolai Skole eller Søndre Skole i selve Køge by, og flere partier i byrådet har meldt ud, at man helst ikke ser skolelukningerne gennemført.
Kun Demokratilisten har allerede varslet, at man ikke vil være med til at sende forslaget i høring i aften, og partiet vil sandsynligvis i stedet stille forslag om at sende ny skolestruktur til »hjørnespark« og i stedet indkalde samtlige skolebestyrelsesformænd til en drøftelse om situationen.