Skoler vil stoppe pjækkeri: Her er de nye metoder

Registrering af eleverne time for time og sms'er til forældrene er bare nogle af metoderne.

På Hedegårdsskolen i Ballerup bliver eleverne registreret time for time. Det hele foregår elektronisk, og bliver børnene væk, sendes der automatisk en sms til forældrene.

Det er bare en af løsningerne på den udfordring, som mange skoler i hovedstadsområdet har. Nemlig elevernes fravær. Region Hovedstaden scorer en kedelig andenplads, når det kommer til, hvor meget fravær eleverne i gennemsnit har.

En rundringning, DR P4 København har foretaget blandt 18 tilfældigt udvalgte skoler i hovedstadsområdet, viser, at 10 ud af de 18 skoler gør som Hedegårdsskolen og laver særlige initiativer for at komme pjækkeriet og fraværet til livs.

quote Vi kan se, at det med målrettede indsatser for de få elever, der har problemer med at komme til timerne, faktisk bliver bedre

Morten Flotin Jensen, souschef, Hedegårdsskolen

København vil i dialog

- Vi kan se, at det med målrettede indsatser for de få elever, der har problemer med at komme til timerne, faktisk bliver bedre, siger Morten Flotin Jensen, souschef på Hedegårdsskolen til DR P4 København.

I Københavns Kommune, hvor fraværsprocenten lyder på 7,1 mod 5,6 procent på landsplan, har man blandt andet afsat 10 millioner kroner til at nedbringe fraværet gennem en mere struktureret indsats i samspil med forældrene.

- Noget af det skal gå til at komme i tættere dialog med forældrene om, hvad der er årsagen til, at børnene ikke kommer i skole, siger børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) til DR P4 København.

Dialog virker i Ballerup

Og netop den tætte dialog er noget, der virker på Hedegårdsskolen.

- I vores dialog med forældrene lykkes det altid at få en handleplan i værk, der gør, at børnene kommer tilbage til de fællesskab, de skal have her i skolen, siger Morten Flotin Jensen til DR P4 København.

Det er ikke kun i hovedstadsområdet, at der bliver taget særlige initiativer i brug for at komme fraværet til livs. Det er en klar tendens, man ser over hele landet, lyder det fra Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal.

- Der er flere og flere kommuner, der fokuserer på at få nedbragt fraværet, fordi det har en social slagside, siger Claus Hjortdal til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik