Skoler plaget af indbrud

Tyvene gik målrettet efter et enkelt skab i et klasseværelse, brød det op og forsvandt med fire iPads. Indbruddet på Lille Værløse Skole er blot det seneste i rækken af 49 skoleindbrud i Nordsjælland siden 1. maj, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Fremgangsmåden er typisk, at man bryder ind, finder skolens kontor eller edb-lokale og brækker skabe op. Herefter forsvinder man med stationære og bærbare computere, siger Rene Letvad, der er kriminalassistent ved Nordsjællands Politi.

Han oplever i øjeblikket en bølge af indbrud på de nordsjællandske skoler, og ved cirka halvdelen af de 49 anmeldte indbrud er tyvene gået målrettet efter elektronikken. Nogle gange op mod 25 computere ad gangen. Andre gange er det ikke lykkedes dem at slippe væk med kosterne.

- Vi kan kun opfordre skolerne til at sikre deres elektronik ordentligt med mærkning og sørge for overvågning. Også specielt i den kommende tid, siger Rene Letvad med henvisning til den forestående sommerferie.

På Lille Værløse Skole ærgrer skolesekretær sig over de forsvundne tablets, som ellers var låst inde i et skab.

- Nogen må have vist, at de var i det pågældende skab, da det var det eneste i lokalet, der var brudt op, siger Lise Lotte Oreskov til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik