Skoler hårdt ramt af fyringsrunder: "Vi håbede til det sidste"

Både i Hillerød og København er erhvervsskolerne ramt af nedskæringer.

På Nordsjællands Erhvervsskole i Hillerød er der varslet 11 opsigelser.

På den storkøbenhavnske erhvervsskole Next blev der i december sidste år opsagt 30 medarbejdere. Også erhvervsskoler i resten af landet skal skære ned.

Det sker i kølvandet på en finanslov, hvor der bliver 100 millioner kroner mindre at drive skolerne for i 2018 sammenlignet med sidste år. Derudover falder elevtallet og dermed taxametrene-pengene. Endelig er erhvervsskolernes også underlagt et sparekrav, kaldet omprioriteringsbidrag, på to procent.

Det skriver Avisen.dk. 

Besparelser rammer bredt

På Erhvervsskolen ESNord i Hillerød har direktør Inge Prip varslet 11 afskedigelser.

- Vi håbede til det sidste at kunne slippe for to procents besparelserne på finansloven. Men de blev ikke taget af bordet, og alene omprioriteringsbidraget svarer til 5 – 6 stillinger på min skole. Dertil kommer fald i aktiviteter og færre elever. Økonomien bliver strammere år for år, og det er ret utaknemmeligt hele tiden at skulle finde besparelser, optimeringer og effektiviseringer, når vi samtidig skal være en attraktiv erhvervsskole, der tilbyder uddannelser af høj kvalitet, siger hun til Avisen.dk.

Både vejledere, administrativt personale, lærere og en leder er blevet afskediget.

På hovedstadsområdets største erhvervsskole Next måtte direktør Ole Heinager sige farvel til 30 medarbejdere.

- Det rammer administration, pedeller, ejendomshåndværkere og it-medarbejdere. Det er klart, at besparelserne vil ramme servicen hårdt, siger han. 

Færre elever vælger erhvervsuddannelser

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) mener ikke, at det er finansloven eller to procents-besparelserne, der udfordrer erhvervskolerne. I et skriftlig kommentar til Avisen.dk pointerer hun, at udfordringen først og fremmest er, at for få unge vælger en erhvervsuddannelse.

- Det er denne grundlæggende udfordring, som vi og skolerne skal have løst. Problemet er blandt andet, at mange elever ikke stifter nok bekendtskab med forskellige typer håndværk i grundskolen, og måske ved de heller ikke, at en faglært uddannelse åbner døre til at blive iværksætter eller til at læse videre. Derfor har jeg indledt drøftelser med folkeskoleforligskredsen om, hvordan vi kan styrke praksisfaglighed i folkeskolen, skriver ministeren. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik