Skoleledere siger op på stribe

Skoler i hele landet gennemgår lige nu store ændringer såsom nedlæggelser og sammenlægninger. Det får flere skoleledere til at forlade jobbet, blandt andet fordi de ikke kan overskue konsekvenserne, oplyser næstformand i Skolelederforeningen, Claus Hjortdal til Frederiksborg Amts Avis.

- Vi ser det i et vist omfang. Vi ser rigtig mange, der kan gå på pension, og så vælger at gøre det nu. Det er et udtryk for, at man ikke har lyst eller ikke orker. Måske skal man forflyttes i den ny struktur, og så vælger man at stoppe i stedet, siger han.

Usikkerhed i forhold til de kommende ændringer kan også få lederne til at søge nye udfordringer.

- Vi ser også jobskift. Skolelederne er vant til, at det er dem, der bestemmer og styrer bussen. Og så er det ikke sjovt at blive passager. Så vil man hellere selv bestemme, hvor man skal hen, siger Claus Hjortdal til avisen.

Han gætter på, at der vil blive nedlagt omkring 300 lederstillinger i forbindelse med de nye skolestrukturer. Gribskov er en af de kommuner, hvor der er varslet skolesammenlægninger. Her har to skoleledere valgt at forlade deres stilling til fordel for et andet job inden for den seneste måned.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik