Skoleleder om brand: Tragisk - men også godt

Skolelederen på Selsmoseskolen, der brændte natten til tirsdag, forventer, at eleverne kan vende tilbage til skolen på fredag.

- Branden blev slukket i nat. Der er ikke som sådan brændt noget inde i skolen, men alt er formentlig vandskadet. Brandmændene har i over 12 timer sprøjtet vand direkte ned i bygningen, og der er meget, meget vand i stueetagen.

Sådan siger leder af Selsmoseskolen i Taastrup, Ellis Andersen, onsdag morgen til TV 2 Lorry, efter at skolen blev ramt af en voldsom brand natten til tirsdag.

Hun forventer, at skolens omkring 230 elever kan vende tilbage til undervisningen allerede på fredag. Det skyldes, at det kun er cirka halvdelen af skolen, der er ramt af branden og den efterfølgende slukning.

- Ud mod Taastrupgårdsvej er der er en lang blok, og den udgør cirka halvdelen af skolens areal. Det er den, der er brændt. Omme bag ved den blok er der fire blokke, som ikke er berørt, siger Ellis Andersen og fortsætter:

- Vi fortsætter med at undervise i den halvdel af skolen, der ikke er ødelagt. Det regner vi med at gøre fra på fredag af. Vi sætter også nogle pavilloner op, som vi også vil bruge til undervisning.

Indtil til - forhåbentlig - på fredag holder eleverne fri, lyder det fra skolelederen.

- Eleverne har fri, og vi har bedt alle forældre, der har mulighed for det, holde børnene hjemme. For dem, der af den ene eller anden grund ikke kan holde deres børn hjemme, har vi arrangeret noget nødpasning i Taastrup Beboerhus, siger Ellis Andersen til TV 2 Lorry.

Hun oplyser, at skolen holder informationsmøde for forældrene i dag, onsdag, klokken 17.

Skolelederen har selv haft travlt de seneste 24 timer, men det har ikke kun været forfærdeligt, at skolen brændte.

- Det har været hektisk og tragisk, men også godt, fordi rigtig mange har trådt til og hjulpet os. Der er en god ånd her. Brandvæsenet har været fantastisk, og kommunen har gjort alt, hvad den kunne, siger Ellis Andersen.

Hun tilføjer, at den ene af de fire blokke, der ikke er berørt af ilden, er under renovering, fordi der er PCB på skolen, og derfor ikke kan bruges til undervisning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik