Skoleleder: Forbud mod tørklæde kan presse elever ud i ekstremisme

På min skole er det overhovedet ikke noget problem, at pigerne bærer tørklæder, sådan siger skoleleder på Nørre Fælled Skole på Østerbro Morten Østergaard Jensen til DR P4 København.

På Nørre Fælled Skole er der cirka 60 procent tosprogede elever, hvoraf mange piger bærer tørklæde i udskolingsklasserne.

- Tørklædet er en helt naturlig del af nogle pigers hverdag, og det influerer ikke på den måde, de interagerer med de andre børn, eller med lærerne eller i undervisningen på vores skole, siger Morten Østergaard Jensen til DR P4 København.

Mandag aften var Pia Kjærsgaard (DF) i Deadline på DR2, hvor hun udtrykte, at der skal være forbud mod at bære tørklæde i den danske folkeskole.

- Hvis man indfører en lov om, at man i offentlige institutioner ikke har tørklæde på, så er der ikke nogen, der har tørklæde på, sagde Pia Kjærsgaard.

Men Morten Østergaard Jensen frygter at et forbud vil resultere i, at mange af de elever, der går på Nørre Fælled Skole, vil føle sig så uvelkomne, at de vil søge andre steder hen.

- Det jeg er bange for, hvis man begynder at give forbud, det er, at man vil trække en hel masse af den her gruppe af piger ud af den danske folkeskole og ind i en masse mærkværdige privatskoler, siger Morten Østergaard Jensen, som peger på, at konsekvensen af det netop kan blive en mere ekstrem religionsdyrkelse.

Ifølge Morten Østergaard Jensen vil det potentielt betyde en eksklusion fra den danske folkeskole og dermed i højere grad en eksklusion fra hele det danske samfund.

Også udskolingslærer på Amager Fælled Skole, Camilla Muusmann, er ærgerlig over forslaget, som hun mener potentielt kan skade pigernes selvværd.

- Det vil jo gøre, at de vil føle sig uvelkomne og behæftet med fejl. Og derfor kan pigerne blive i tvivl om, om de er gode nok, som de er, og følgelig blive usikre på, om de hører til her, siger Camilla Muusmann til DR P4 København.

Det bliver ikke med Københavns Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslevs (V) opbakning, at der bliver indført forbud mod tørklæder i folkeskolen.

- Forbud og tvang, når man taler om piger i den københavnske folkeskole, er ikke det, der skal til, det der er meningen med en folkeskole er jo lige præcis, at man møder hinandens forskelligheder, og lærer at man godt kan være venner til trods for, at man har en forskellig kulturel eller religiøs baggrund, siger Pia Allerslev til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik