Skolekløft: Københavns elever halter efter

Folkeskoleelevers udsigt til videre uddannelse er dårligere i hovedstaden end resten af landet, viser nye tal.

Folkeskolerne i København og forstadskommunerne har en stor opgave foran sig, hvis regeringens ambition om at skabe den mest veluddannede generation nogensinde skal holde stik. For de københavnske elever kan ikke følge med resten af landet.

Nye tal viser, at - sammenlignet med landets øvrige kommuner - forventes markant færre af de afgående elever fra 9. klasse i hovedstadsområdet i 2010 at gennemføre en ungdomsuddannelse i løbet af de næste 25 år. Det skriver Politiken.

Meget vil meget handle om den kommende reform af folkeskolen, når Folketinget åbner den første tirsdag i oktober. Regeringens erklærede målsætning er, at 95 procent af landets elever i 2015 skal gennemføre mindst én ungdomsuddannelse.

Elever i hovedstadsområdet er mere en 10% fra målsætning

Men de nyeste fremskrivninger fra Ministeriet for Børn og Undervisning viser, at ingen af landets kommuner opfylder den målsætning endnu - selv om tallene rykker sig i den positive retning og nu ligger med et landsgennemsnit på knap 90 procent.

Mens kommunerne i Skive, Allerød og Hørsholm alle kan prale af at være blot én procent fra at leve op til ambitionerne, er København, Brøndby og Ishøj alle mere end 10 procent fra målet på 95 procent, skriver Politiken.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) medgiver, at der er tale om en meget stor social udfordring i såvel København som hovedstadens forstadskommuner.

- I vores udspil til en reform af folkeskolen har vi meget fokus på, hvordan eleverne kan få flere timer på en bedre måde med lektiecafé og fokus på de grundlæggende faglige kompetencer, så alle kommer med, siger hun til Politiken.

- Men det er klart, at kommunerne også har en opgave i at løfte fagligheden for alle, tilføjer hun.

Ministeriet for Børn og Undervisning offentliggør tirsdag de såkaldte profiltal for samtlige landets kommuner, som viser kløften mellem København og resten af landet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik