En politibetjent er blandt de dræbte. Politiet i London efterforsker episode med flere sårede som terror. Foto: Niklas Hallen - Scanpix

To skoleklasser var kun 20 meter fra terrorangreb i London

Elever fra hovedstaden overværede dræbene på tætteste hold nær det britiske parlament.

To 8. klasser fra Ørestad Skole er i London, hvor et formodet terrorangreb har kostet fem mennesker livet onsdag aften og såret omkring 40 mennesker. 

Vi har været i kontakt med et par krisepsykologer, som er parate til at flyve til London

Flemming Dahlqvist, Ørestad Skole

- De har oplevet begivenhederne på tætteste hold. De stod kun tyve meter derfra, hvor folk blev mejet ned. Men ingen er kommet fysisk til skade. De er uskadte, men de er i sagens natur rystede, fortæller souschef Flemming Dahlqvist.

Han er i tæt kontakt med de lærere, der lige nu tager sig af de cirka 50 teenagere. 

Eleverne blev straks efter samlet på hotellet, hvor de fik mulighed for at dele oplevelserne. Alle børnene har mobiltelefoner, og har også fået besked på at ringe hjem til forældrene for at fortælle, at de er uskadte.

- Vi har herhjemme selvfølgelig fulgt med i begivenhederne, og vi har været i kontakt med et par krisepsykologer, som er parate til at flyve til London, hvis det bliver nødvendigt. Det kan godt ske, for sådan nogle ting her kan eskalere som tiden går, forklarer souschefen til TV 2 Lorry. 

Læs også Politiet rykker ud til Christiansborg efter London-angreb

Turen fortsætter som planlagt

Som situationen ser ud lige nu, flyver skoleklasserne hjem til Københavns Lufthavn fredag som planlagt. 

- Vi har vurderet, at de har bedst af at blive, så de kan bearbejde det her sammen og have deres venner ved deres side og komme igennem det. Vi er ikke færdige med at planlægge deres hjemkomst, men vi tænker, at de skal samles i lufthavnen i København, hvor vi kan låne et lokale og debriefe, siger Flemming Dahlqvist til TV 2 Lorry. 

Eleverne var i London, fordi Ørestad Skole har en venskabsklasse i byen. 

Da har lavet en række skoleopgaver med de engelske elever, men havde fri da ulykken ramte London. 

Planen var, at de skulle mødes ved Westminster Brigde for at opleve byen sammen, da en bil onsdag eftermiddag kørte over broen, hvor den ramte flere fodgængere inklusiv tre politibetjente. Derefter kørte bilen galt ved parlamentet. En mand fra bilen angreb en politibetjent med en kniv.