Skoleelever uden lærer i hver 10. time

De danske skolebørn får flere og flere timer, hvor de må nøjes med en vikar, eller bliver sendt hjem. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Værst ramt er skolebørnene i Region Sjælland sammen med børnene i Hovedstaden. I 10 procent af deres timer må de nøjes med en vikar - eller i værste fald helt undvære undervisning, viser en ny rapport fra undervisningsministeriet.

Det især de store klasser, der får aflyst timer. De mindste elever må nemlig ikke være alene, og derfor har de stort set ingen aflyste timer. Mens det i rapporten lyder, at »Andelen af aflyste timer er markant højere for 7-10. klasse«.

Det frusterer blandt andre Michael Lynggaard, der har en pige i 8. klasse på Dåstrup skole i Viby på Midtsjælland.
I den forgangne uge manglede klassens således deres normale lærer i 9 ud af 30 timer. I fem af dem, blev børnene sendt hjem, mens de spillede rundbold i to andre.
- Alle de aflyste timer er jo svære at indhente igen, og de skal altså til eksamen næste år, siger Michael Lynggaard.

Danske Skoleelever mener, at både regeringen og oppositionen har svigtet de danske skolebørn, mens Skolelederforeningen mest er bekymret over kvaliteten af vikarerne.
- Hvis vikarerne alligevel ikke er uddannet, så de kan undervise børnene, kan man lige så godt aflyse og sende eleverne hjem med nogle lektier. Så sparer man da i det mindste de udgifter, siger Andes Balle.

I Region Sjælland er mindre end 30 procent af vikar-timerne således dækket af vikarer, der har en læreruddannelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik