Skoleelever fejrer kinesisk samarbejde gennem 10 år

1000 danske børn og unge har i 10 år samarbejdet med kinesiske skolelever fra byen Wuxi. Det bliver i dag markeret med taler og optrædener.

I dag markeres 10-års dagen for et tæt samarbejde mellem Kina og omkring 1000 danske børn og unge. 

Kommunerne Frederikssund, Egedal og Ballerup har sammen sat rammerne for, at de danske skoleelever har fået en relation til de kinesiske skolelever, der bor i byen Wuxi. 

quote Udvekslingerne med Wuxi giver både eleverne og lærerne på de lokale gymnasier og folkeskoler en helt særlig viden om hinandens kulturer og tankegange

Karsten Søndergaard, Venstre, borgmester i Egedal

I netop denne måned har familier i de tre kommuner åbnet deres hjem op for i alt 50 kinesiske børn og unge, der er på udviklingsbesøg. Her får de et indblik i de danske skoleelevers hverdag både i klasselokalet og i deres fritid. 

Opholdet udspringer fra det samarbjede, der i 10 år har eksisteret mellem kommunerne og Wuxi, hvor der jævnligt er blevet udvekslet viden og oplevelser på tværs af landegrænserne. 

Egedals borgmester, Karsten Søndergaard, Venstre, kalder det en oplevelse ud over det sædvanlige for de unge.

 - Udvekslingerne med Wuxi giver både eleverne og lærerne på de lokale gymnasier og folkeskoler en helt særlig viden om hinandens kulturer og tankegange, udtaler Karsten Søndergaard i en pressemeddelelse. 

Matematik og fysik på kinesisk

Det er ikke kun den fysiske udveksling, der har været aktuel for de danske og kinesiske unge, der ofte har haft kontakt over Skype. 

Til efteråret sætter Borupgaard Gymnasium i Ballerup et projekt i gang, hvor danske og kinesiske lærere underviser elever på den anden side af jorden online. Eksempelvis får de danske elever mulighed for at blive undervist i matematik af en kinesisk lærer. 

Karsten Søndergaard ser en stor fordel i, at de danske unge får et indblik i den kinesiske undervisning og kultur.  

- Samarbejdet med Wuxi er med til at ruste vores børn og unge til en globalisering, hvor Kina spiller en afgørende rolle. Og ifølge Dansk Industri bliver danske virksomheders efterspørgsel efter kompetencer i kinesisk sprog og kultur ret store i fremtiden, siger Karsten Søndergaard.

Samarbejdet fejres på Egedal rådhus

I dag markeres det gode og lange samarbejde mellem de to lande på Egedal Rådhus kl. 17.00. 

Der vil være taler og optrædener fra de danske og kinesiske børn og unge, hvorefter en højtstående kinesisk politisk delegation vil præsentere to store figurer, Afu og Ashi, der er maskotter for Wuxi. Dette anses som en lykkebringende gave. 

De to figurer og en dertilhørende fotoudstilling kommer også både til Ballerup og Frederikssund. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik