Se hvor flotte de er: Skolebørn dekorerer terrorværn

Tre københavnske skoleklasser har fået frie hænder til at udsmykke 15 af Københavns betongrise.

Og de store betonklodser, der bruges som værn mod terror i form af hastighedsdæmpende foranstaltninger i byens rum, har fået noget af en makeover.

De farverige betongrise er blevet sat omkring Gammeltorv og Nytorv, og de adskiller sig temmelig meget fra de almindelige grå betonklodser.

Det er tre skoleklasser fra Christianshavn og Vanløse, der har besøgt Billedskolen i Tvillingehallen og fået til opgave at give deres bud på, hvordan man kan give de fartdæmpende betongrise en ny visuel fortælling og et flot design.

Eleverne går i 4-6. klasse, og har under overskriften ”Når betongrise får vinger, og tankerne får luft” arbejdet for at forvandle byens terrorværn til kunstværker, der skal sætte tankerne i gang hos såvel de lokale københavnere som byens mange besøgende.

 
 

De farverige betongrise på Gammel Torv og Nytorv er en midlertidig del af den overordnede plan for, hvordan Teknik- og Miljøforvaltningen kan bearbejde og udskifte de mange betongrise, der på Københavns Politi og PET’s anbefaling står i byrummet for at gøre det sværere at køre igennem med høj fart, hvor der er mange mennesker samlet.

Teknik- og Miljøforvaltningen har allerede udskiftet en række betongrise med smukke granitplinte, og i løbet af de næste måneder vil forvaltningen fortsætte arbejde med at indføre mere københavnervenlige løsninger. Dels vil forvaltningen udskifte ca. 50 betongrise med plantekummer med blomster eller træer, ligesom ca. 80 betongrise skal males, så de falder bedre ind i bybilledet.
 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Bispeparken

playFandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere