Skolebusser tæt på dødsstød i Halsnæs: Nu har byrådet truffet en beslutning

Et enigt byråd i Halsnæs Kommune vil sikre både velfungerende skolebusser og busruter i lokalområdet.

Det bliver fremover lettere at komme rundt med bus i Halsnæs Kommune.

Sådan lyder det fra byrådet i Halsnæs, der er blevet enige om, at udvide busdriften i kommunen, samtidig med at skolebusserne bevares.

quote Med den nye plan er der rigtig mange, der får en rigtig bedre bus

Steffen Jensen (S9; borgmester i Halsnæs Kommune.

Movia havde oprindeligt udarbejdet et forslag om at lade de almindelige busser køre ad justerede ruter, som man ved, at mange borgere har brug for – mod til gengæld at spare på skolebusserne.

Men efter at man i byrådet gennemgik høringssvarene, var det tydeligt, at den løsning ikke var optimal set fra borgernes synsvinkel – og ikke mindst skolebørnene.

Har lyttet til bekymringer

Politikerne har derfor valgt at lytte til borgenes bekymringer, selv om det så betyder, at en indbygget besparelse i det oprindelige forslag dermed ikke kan realiseres.

- Med den nye plan er der rigtig mange, der får en rigtig bedre bus. Kort fortalt bliver det nemmere at komme fra A til B, og selv om aftenen vil man kunne komme hjem igen med bussen efter fodboldtræningen eller besøget hos familien. Det er vigtigt med en velfungerende offentlig transport, og på denne måde bliver det den bedste løsning for de fleste, siger Halsnæs’ borgmester Steffen Jensen (S) og fortsætter:

- Jeg er med på, at det er et projekt, der koster penge. Derfor har vi i byrådet også forpligtet os til at se på den videre finansiering. Dernæst kommer vi til at bruge året på at se på, om vi fremadrettet kan organisere driften af skolebusserne på en anden måde. Men lige nu glæder jeg mig først og fremmest over, at et samlet byråd står bag busplanen, siger Steffen Jensen.

Den nye busplan træder i kraft fra august 2019.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik