Skolebørn vil forhindre digital mobning: ’Sammen kan vi stoppe det’

En konference Tivoli for skolebørn skal forhindre og forebygge digital mobning blandt børn og unge. Blandt de mange klasser er 5B fra Sengeløse Skole.

1400 skolebørn er på plads i Tivolis koncertsal i midten af København. De er alle sammen til konference om digital mobning. 

Der er børn fra hele landet, og rigtig mange af skolerne er fra hovedstadsregionen - blandt dem er 5.B fra Sengeløse Skole.

quote Vi er her for at lære om, hvad digital mobning betyder. Og hvad man kan gøre, for at det ikke sker

Maja Hansen, 5.B

De har taget turen fra Høje-Taastrup Kommune til Tivoli torsdag morgen for at høre mere om digital mobning. Hjemmefra har klassen snakket om, hvad dagen kan bringe dem.

- Vi er her for at lære om, hvad digital mobning betyder. Og hvad man kan gøre, for at det ikke sker, siger Maja Hansen fra 5B.

Danmark topper statistik i digital mobning

Digital mobning er stigende problem i hele verden, og derfor skal konferencen sætte fokus på børns internetvaner før de rammer teenagealderen. 

quote Vi kan se, at der er et stigende problem med digital mobning - og desværre topper Danmark i den statistik

Jesper Hansen, adm. direktør i Telenor Danmark

Derfor afholdes lignende konferencer over hele verden i de 12 andre lande, som Telenor opererer i.

De 1400 elever går alle i 4.-6. klasse, og ifølge Telenors administrerende direktør Jesper Hansen er det helt bevidst.

- Vi kan se, at der er et stigende problem med digital mobning - og desværre topper Danmark i den statistik. Men vi har en tro på, at jo tidligere vi sætter ind, des større chance er der for, at vi kan ændre deres adfærd på internettet, siger Jesper Hansen.

'Sammen kan vi stoppe det'

Blandt børnene er budskabet fra #Digitalpænt også klart. Fra scenen fortæller en 6. klasses pige, hvorfor hun mener, at det er vigtigt, at så mange skoleelever er kommet til børnekonferencen:

- Hvis vi alle står sammen, så kan vi stoppe det!

Et glædeshyl spreder sig i salen blandt børnene, og konferencen er skudt i gang til en dag med oplæg, hygge og koncert skal lære børnene om digital mobning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik