Skolebørn troede, de skulle på museum: Mødte landsholdet i stedet

Tre skoleelever fra Pilegårdsskolen i Tårnby starter en fodboldskole i frikvarterene. I dag blev de hyldet af fodbold-landsholdet for projektet.

Mathias, Mathias og Sarah er helt vilde med fodbold. 

Så vilde, at de tre skoleelever fra 7.x har taget initiativ til at starte en fodboldskole på deres skole Pilegårdsskolen, der ligger i Tårnby.

Men det er ikke hvilken som helst fodboldskole. Al træning og boldspil sker nemlig i skolefrikvarterene - og det er blevet bemærket af Dansk Boldspil Union. 

Derfor kunne de tre initiativtagere i dag give klassekammeraterne en helt særlig overraskelse.

7.x troede nemlig, at de skulle på en historisk tur til Helsingør, hvor et maraton i søfartshistorie og en lang travetur på Kronborg Slot ventede teenagerne.

quote Det er lidt sjovt, at de tror, de skal op til Kronborg i Helsingør. Men det skal de jo så ikke - så jeg glæder mig til at se deres reaktion

Mathias Sørensen, 7.x Pilegårdsskolen

Den "historiske tur" skulle imidlertid starte på Hotel Marienlyst, hvor eleverne skulle høre et oplæg. 

Men det var ikke hele sandheden.

I stedet handlede udflugten nemlig om den fodboldskole, som klassekammeraterne Mathias, Mathias og Sarah planlægger for yngre elever på skolen tre uger hen over vinteren.

- Det er lidt sjovt, at de tror, de skal op til Kronborg i Helsingør. Men det skal de jo så ikke - så jeg glæder mig til at se deres reaktion i morgen, siger Mathias Sørensen fra 7.x på Pilegårdsskolen i Tårnby og smiler, da han taler med TV 2 Lorry tirsdag.

quote Vi har det bare så fedt, når vi spiller fodbold

Sarah Müller Andersen, 7.x Pilegårdsskolen

Idéen om den alternative fodboldskole er opstået, da eleverne blev stillet den opgave at finde på et projekt, som skulle skabe værdi for andre elever på skolen.

- Vi har det bare så fedt, når vi spiller fodbold. Og så vil vi bare godt hjælpe dem, som måske ikke har pengene, eller slet ikke har nogle forældre, som har tid til at køre dem - og så i stedet bruge frikvarteret herovre i skolen på at lære dem lidt fodbold og have det sjovt, siger Sarah Müller Andersen. 

Turen til Helsingør

I dag gik turen mod Helsingør, hvor de tre elever skulle modtage hæder og en check på 10.000 kroner af DBU for det prisværdige projekt.

quote Det var bare en kæmpe stor oplevelse. Det glemmer man bare aldrig!

Sarah Müller Andersen, 7.x Pilegårdsskolen

Kun de tre initiativtagere selv vidste, hvad de skulle - resten levede i troen på den "historiske tur". Alligevel studsede flere af klassekammeraterne over de mange fodbolde i oplægs-lokalet.

Snart efter gik det op for klassen, hvad der foregik, og Mathias, Mathias og Sarah modtog checken, som blev overrakt af selveste Christian Eriksen.

- Jeg synes da, at det er fedt, at der er nogen, der har fået overskud og lyst til at kunne lave noget i alle de frikvarterer og efter skole, siger Christian Eriksen til TV 2 Lorry.

Og initiativtagerne selv var både stolte og overvældet efter deres hyldest.

- Det var bare en kæmpe stor oplevelse. Det glemmer man bare aldrig!, siger Sarah Müller Andersen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik