Skole vil lave skriftlig revolution

Distriktsskole Smørum har søgt A.P. Møller fond om tre millioner til at få mere skrivning ind i undervisningen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Skolen har søgt om 3.015.000 fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond til Almene Formål til et projekt, som skolen selv kalder »En skriftlig revolution i folkeskolen«.

Med inspiration fra amerikansk/canadisk skrivepædagogik og -praksis, kreativ skrivning og journalistik vil skolen introducere nye metoder og praksisser i skriveundervisningen.

»Vi vil have skrivningen til at fylde mere i den danske folkeskole, der har tradition for at være meget mundtlig.«, skriver skolen i projektbeskrivelsen.

Det skal ikke bare udvikle elevernes skrivekompetencer, men også deres evne til at læse, tænke og fordybe sig, og hvis det virker som forventet, kan det få betydning for alle skoleelever i Danmark.

- Vi vil evaluere på det, og hvis vi har gode erfaringer, vil det blive udbredt til alle vore elever, Egedals skoler og måske endda nationalt, siger Peter Kilmose.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik