Skole vil lave skriftlig revolution

Distriktsskole Smørum har søgt A.P. Møller fond om tre millioner til at få mere skrivning ind i undervisningen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Skolen har søgt om 3.015.000 fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond til Almene Formål til et projekt, som skolen selv kalder »En skriftlig revolution i folkeskolen«.

Med inspiration fra amerikansk/canadisk skrivepædagogik og -praksis, kreativ skrivning og journalistik vil skolen introducere nye metoder og praksisser i skriveundervisningen.

»Vi vil have skrivningen til at fylde mere i den danske folkeskole, der har tradition for at være meget mundtlig.«, skriver skolen i projektbeskrivelsen.

Det skal ikke bare udvikle elevernes skrivekompetencer, men også deres evne til at læse, tænke og fordybe sig, og hvis det virker som forventet, kan det få betydning for alle skoleelever i Danmark.

- Vi vil evaluere på det, og hvis vi har gode erfaringer, vil det blive udbredt til alle vore elever, Egedals skoler og måske endda nationalt, siger Peter Kilmose.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere